Reflex Nutrition Комплексне аминокиселине

Комплексне аминокиселине од произвођача Reflex Nutrition су темељна компонента беланчевина која је важна за повећање мишићне масе. Могуће их је унети исхраном, међутим, омиљени облик уноса аминокиселина су посебни додатци исхрани. Аминокиселине могу бити хидролизоване или нехидролизоване, међутим хидролизоване (ензимски претпробављене) су за пробавни систем лакше и боље пробављиве.

 

 Прикажи више

Сложене аминокиселине су прехрамбени додатци који комбинују уравнотежене количине есенцијалних и неесенцијалних аминокиселина. Ове аминокиселине делују узајамно синергијски и надопуњују се. Дакле, реч је о комплексу аминокиселина које су посебно важне за раст мишићне масе и њено јачање, али су такође прикладне за дијете. Сигурно ћете ценити и то што не оптерећују пробавни систем.

 

Есенцијалне аминокиселине не могу се произвести у самом организму и зато их треба допунити из исхране или додатака исхрани. То укључује, на пример метионин, лизин, леуцин, валин и изолеуцин. Последње три споменуте су аминокиселине разгранатог ланца BCAA и чине чак једну трећину беланчевина које се налазе у мишићима.

 

Неесенцијалне аминокиселине организам може сам произвести из унесене хране, међутим и упркос томе су једнако важне као есенцијалне аминокиселине. Посебно се приликом вежбања и физичког оптерећења може појавити њихов недостатак и зато их треба допуњавати додатцима исхрани. Међу неесенцијалне аминокиселине спадају аланин, аспарагин, глицин, глутамин или аргинин.

 

Комплексне аминокиселине делимо према њиховом пореклу и саставу на ове групе:

 

Whey аминокиселине

Њихову основу чине аминокиселине сурутке које пружају јединствени профил аминокиселина за изградњу и раст мишићне масе, повећање снаге и убрзање опоравка. Према томе како су те аминокиселине даље обрађене, делимо их на концентрат сурутке, изолат и хидролизат. Нуде и високу засићеност те делују као антиоксиданси код јачања имунолошког система.

 

Beef аминокиселине

Темељ је чисти хидролизовани говеђи протеин који подржава раст мишића и истовремено спречава њихов катаболизам. Одличан су помагач за спортисте, посебно у раздобљу добијања на снази и обиму. Но истовремено су погодне за све који се активно баве спортом будући да пружају максималну флексибилност и чврстоћу мишићног ткива. Следећа предност је што ствара погодне услове за обнову мишићних беланчевина.

 

Liver аминокиселине

Називају се и јетрене аминокиселине због њиховог порекла из чистог и природног екстракта из јетре стоке. Огромна предност тога типа аминокиселина је и у томе што их могу узимати и људи који пате од интолеранције на лактозу. Подржавају раст мишићне масе и у телу одржавају потребну количину азота.

 

Темељна подела аминокиселина према облику:

 

Аминокиселине је могуће уносити у разним облицима прехрамбених додатака. У основне облике спадају:

 

Аминокиселине у облику таблета

Таблете су један од најомиљенијих облика уноса аминокиселина. Лако се чувају и практичне су. Њихова предност је једноставан прорачун количине аминокиселина захваљујући нормативној количини аминокиселина у једној таблети.

 

Аминокиселине у облику праха

Захваљујући једноставном облику припреме омиљене су посебно међу бодибилдерима и људима који настоје постићи брзи раст мишићне масе. Њихова огромна предност је у томе што се могу апсорбовати пуно једноставније од таблета . Аминокиселине у праху се могу помешати с водом као коктели или пак имате могућност чистих концентрата аминокиселина. Погодне су као додатци исхрани, али и као део режима пијења пре, током и након тренинга. Осим пораста снаге и мишићне масе одлично штите и регенеришу мишиће. Осим тога имате могућност изабрати између више арома које аминокиселинама у праху дају изврстан укус.

 

Аминокиселине у течном облику

Осим код бодибилдера и спортиста овај је облик омиљен и код људи који изводе средње или мало физичке активности. Предност је у томе што се брзо апсорбују у крв и тиме готово тренутно постају извор темељних потребних јединица. Можете их користити пре, током и после тренинга.

 Прикажи мање

1 Ставка

по страни
Set Ascending Direction
Произвођач
 1. GymBeam (4)
 2. Universal Nutrition (2)
 3. Optimum Nutrition (1)
 4. BSN (1)
 5. ProSupps (1)
 6. BeastPink (1)
 7. PRO!BRANDS (1)
 8. Reflex Nutrition (1)
Укус
 1. воћни пунч (1)
 2. лубеница (1)
Паковање (г)
 1. 400 г (1)
Color
 1. violet (1)
Текстура
 1. у праху (1)
Мешавина
 1. мешавина (1)
Врста производа
Етикете производа
 1. Vegan (1)
Filtriraj po
Вегетаријански (1)
Вегански (1)
Без глутена (1)
Без лактозе (1)
Био (1)
Без ГМО (1)
Без вештачких заслађивача (1)
Без пластичног паковања (1)
Без аспартама (1)
 1. BCAA Intra Fusion - Reflex Nutrition
  BCAA Intra Fusion - Reflex Nutrition
  80%
  80 % (2)
  2.800,00din.

1 Ставка