Login
Web - Avokádové loďky plnené vajíčkom

Фитнес рецепт: Чамци од авокада са јајима

Авокадо је недавно постао веома популаран, не само због невероватног укуса и своје универзалне употребе, већ и због нутритивног садржаја као и садржаја здравих масти које су изузетно корисне за организам. Овај пут смо га користили у рецепту за брзи доручак – чамце од авокада са јајима, за шта нам је требало свега неколико минута за припрему, али смо обезбедили да нам енергија и осмех на лицу трају цело јутро. Дођите и припремите их са нама!

Састав:

You might be interested in these products:

Начин припреме:

Авокадо пресеците по дужини и из њега извадите коштицу. Удубите кашиком обе половине авокада како бисте направили више места за јаја. Доњи део авокада одрежите мало равније како се не би преврнуо на тањиру. Мало попрскајте авокадо лимуновим соком, посолите га и прво ставите жуманца у издубљени део, а затим кашиком ставите онолико беланца колико стане, а да се прелије. Јаје зачините са соли и бибером, а авокадо пеците на тацни обложеним папиром за печење или попрсканим са маслиновим уљем на температури од 200 °Ц око 15 – 20 минута. Овај печени авокадо послужите док је још врућ, преливен свежим зачинским биљем или клицама. Желимо вам пријатно гурманско искуство!

Фитнес рецепт: Чамци од авокада са јајима
Нутритивне вредности по 1 порцији (укупно 4 порције)

Калорије

Беланчевине

Угљени хидрати

Масти

168

7 g

4 g

15 g

Сигурни смо да вам је запео за око овај једноставни, али укусни рецепт за чамце са авокадом пуњен јајима и да ћете га редовно припремати, можда чак и са другачијим пуњењем. Ако вам се свидео рецепт, подржите га дељењем.