OstroVit ЕАА

ЕАА од произвођача OstroVit су есенцијалне аминокиселине - оне су неопходне за људско здравље, али их наше тело не може произвести само од себе и због тога их ми уносимо путем исхране или додатака исхрани. ЕАА укључује 9 аминокиселина - хистидин, лизин, метионин, фенилаланин, треонин, триптофан и БЦАА, такође познате као леуцин, изолеуцин и валин.

 Прикажи више

Свака од њих игра важну улогу у људском организму:

Хистидин - подржава раст, стварање крвних ћелија и обнављање ткива. Наш организам га метаболизује у хистамин, који је неопходан за имунитет, репродуктивно здравље и пробаву.

Лизин - игра кључну улогу у изградњи мишића, одржавању чврстоће костију и регенерацији од повреда. Такође, регулише производњу хормона, антитела и ензима у телу, али је потребан за правилно функционисање имунолошког система, као и за производњу колагена у организму.

Метионин - заједно је са цистеином важан за здравље коже и косе. Такође помаже у одржавању чврстих ноктију и правилној апсорпцији селена и цинка.

Фенилаланин - помаже организму да користи друге аминокиселине, протеине и ензиме. У организму се претвара у тирозин, који је неопходан за правилно функционисање мозга. Такође је прекурзор допамина, епинефрина и норепинефрина.

Треонин - есенцијалан је за здравље коже и зуба, помаже метаболизму, а може бити користан и особама које имају проблема са пробавом, анксиозности и благом депресијом.

Триптофан - есенцијалан је за раст беба, уједно производи серотонин и мелатонин. Серотонин, попут мелатонина регулише сан, али и апетит, расположење и бол.

Леуцин - важан је у синтези протеина, истовремено подржава раст и регенерацију мишићног ткива и костију. Такође, регулише ниво шећера у крви, подстиче зарастање рана, а уједно и производњу хормона раста.

Изолеуцин - помаже код зарастања рана, подржава имунолошки систем и регулише ниво шећера у крви.

Валин - важан је не само за ментално здравље и емотивни мир, већ и за подршку раста и регенерације мишића.

 

 Прикажи мање

1 Ставка

по страни
Set Ascending Direction
Произвођач
 1. GymBeam (1)
 2. OstroVit (1)
Укус
 1. грејпфрут (1)
 2. кремаста јагода (1)
Паковање (г)
 1. 400 г (1)
Color
 1. ivory (1)
 2. violet (1)
Текстура
 1. у праху (1)
Мешавина
 1. мешавина (1)
Врста производа
Filtriraj po
Вегетаријански (1)
Вегански (1)
Без глутена (1)
Без лактозе (1)
Био (1)
Без ГМО (1)
Без вештачких заслађивача (1)
Без пластичног паковања (1)
Без аспартама (1)
 1. EAA - OstroVit
  ЕАА - OstroVit
  67%
  67 % (12)
  1.650,00din.

1 Ставка