Prehrambeni kvasac - NOW Foods

ПроизвођачNOW Foods

0
80 %

Prehrambeni kvasac je izvor posebno uzgajanog soja Saccharomyces cerevisiae. Izuzetan je po sadržaju proteina i vitamina B1, B2, B3, B6, B12 i folne kiseline. Podržava pravilno funkcioniranje imunološkog sustava, pomaže u zaštiti stanica od oksidativnog stresa i podržava pravilan metabolizam.

 

Тренутно није доступно

Subscribe to back in stock notification

Опис

Prehrambeni kvasac - izvor vitamina B za podršku imunološkom sustavu i smanjenje umora   

Prehrambeni kvasac sadrži posebno odabran soj kvasca Saccharomyces cerevisiae. Soj je poznat kao "pivski kvasac", ali u ovom slučaju nije nusproizvod proizvodnje piva. Kvasac se uzgaja pod strogim uvjetima na obogaćenoj melasi od trske i cikle. Izvrstan je izvor proteina, vitamina B1, B2, B3, B6, B12 i folne kiseline. Osim toga, sadrži kalcij, željezo, kalij i vitamina D. 

       

Proteini - podržavaju rast i održavanje mišićne mase, ali i održavanje zdravlja kostiju. Vitamin B1 (tiamin) podržava pravilnu funkciju srca, psihe i živčanog sustava, kao i pravilan metabolizam i proizvodnju energije, Vitamin B2 (riboflavin) je koristan za održavanje zdravlja crvenih krvnih zrnaca, sluznica, kože, dobrog vida, pomaže u zaštititi stanica od oksidativnog stresa i smanjuje umor i iscrpljenost. Doprinosi pravilnom metabolizmu i funkcioniranju živčanog sustava. Vitamin B3 (niacin) je važan za pravilno funkcioniranje živčanog sustava, održavanje zdravlja sluznica i kože, ali i smanjuje umor i iscrpljenost. Podržava pravilno funkcioniranje psihe i metabolizma.         

                

Vitamin B6 doprinosi funkcioniranju imunološkog sustava, smanjenju umora, regulaciji hormonalne aktivnosti i stvaranju crvenih krvnih zrnaca. Koristan je za sintezu cisteina i metabolizam homocisteina, normalan metabolizam proteina i glikogena, ali i za funkciju psihe i živčanog sustava. Vitamin B12 je koristan za funkcioniranje imunološkog sustava, smanjenje umora, proizvodnju crvenih krvnih zrnaca, metabolizam i ima ulogu u procesu diobe stanica. Koristan je za metabolizam homocisteina i funkciju psihe. Folna kiselina podržava rast ploda tijekom trudnoće i igra ulogu u procesu diobe stanica. Korisna je za funkciju imunološkog sustava, smanjenje umora, stvaranje krvi, sintezu aminokiselina, funkciju psihe i metabolizam homocisteina. Prehrambeni kvasac je proizveden bez glutena, mlijeka, jaja, soje, a pogodan je i za vegane. 

                 

Prehrambeni kvasac i njegove prednosti

 • sadrže kvasac iz soja Saccharomyces cerevisiae 
 • izvrstan je izvor proteina 
 • pun je vitamina B1, B2, B3, B6, B12 i folne kiseline 
 • sadrži željezo i kalcij
 • podržava imunološki sustav 
 • doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa
 • podržava održavanje zdravlja sluznica i kože
 • koristan je za stvaranje crvenih krvnih zrnaca
 • podržava metabolizam
 • podržava smanjenje umora i iscrpljenosti
 • pomoć u sintezi aminokiselina

                                             

Sastav

Suhi kvasac, niacin, piridoksin hidroklorid (B6), riboflavin (B2), tiamin hidroklorid (B1), folna kiselina, kobalamin (B12). 

               

Doziranje 

Uzimajte 2 jušne žlice dnevno pomiješane s mlijekom, voćnim sokom ili sokom od povrća. Također je pogodan za vegetarijanske recepte, te proteinske koktele za povećanje nutritivnog sadržaja. 

                 

Tablica nutritivnih vrijednosti 

Nutritivne vrijednosti1 doza (2 žlice - 9 g)
Energetska vrijednost 35 kcal
Masti <0,5 g
od kojih zasićene 0 g
od kojih transmasti 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrij 0 mg
Ugljikohidrati 3 g
Vlakna 2 g
od kojih šećeri 0 g
Proteini 5 g
Vitamin D 0 μg
Kalcij 6 mg
Željezo 0,5 mg
Kalij 180 mg
Tiamin 6 mg
Riboflavin 6 mg
Niacin 32 mg
Vitamin B6 6 mg
Folna Kiselina 675 μg
Vitamin B12 14 μg

                             

Upozorenje 

Jednom otvoreno čuvati na hladnom i suhom mjestu. Čuvati izvan dohvata djece.

 

Више информација
Оцене1
Варијације производа
Питање о производу