Climaqx Гуртне и куке

Гуртне и куке од произвођача Climaqx спадају међу основна фитнес помагала, и то су комади тканине или коже које омотате око зглоба и тегова, и тако се олакшава дизање тешког терета. Гуртне омогућују бољу перформансу, већу удобност у теретани, јачање хвата, шта на крају има позитиван утицај на раст мишићне масе, волумена и снаге. Куке су обично израђене од висококвалитетног челика и коже или друге неклизајуће тканине, или су израђене како би се спречило поновно отварање. Ова фитнес опрема је данас честа у теретани и не користе је само професионални боди билдери, већ и рекреативци у теретани, powerlifter-и и други спортисти који се баве тренингом снаге.

 Прикажи више

Предности кука и гуртни:

 • углавном се користе код спортова снаге
 • олакшавају дизање великих тежина
 • одржавају правилан хват
 • одлично штите зглобовештите од повреда
 • користе се за сваку врсту дизања
 • погодне за вежбе за леђа, тетиве, стомачне мишиће висећи
 • побољшавају перформансе и снагу, чиме се побољшава раст мишићне масе
 • убрзавају постизање циљева
 

 

Врсте гуртни

Постоји више врста гуртни, као што су гуртне са омчом, олимпијске гуртне или кукасте гуртне, такође познате и као куке. Приликом одабира се исплати уложити и одабрати квалитетнији материјал чиме се смањује ризик настанка повреда.

 

Гуртне са омчом

Гуртне са омчом су основна врста која се прилагођава широком спектру спортиста баш због своје разноликости материјала и дужине. Најчешће су израђене од тканине или коже, а захваљујући својој конструкцији са омчом је једноставније обмотати их око зглобова и прилагодити. Некима може бити препрека преостали материјал који може сметати и покварити дизање тегова.

 

Олимпијске гуртне

Олимпијске гуртне формирају углавном затворену омчу која омогућава брзо фиксирање за шипку. Једноставно ћете их обмотати око тегова и једнако лако ћете их и ослободити. То је предност код великих тежина када брзо требате пустити тегове. Због тога што формирају затворену омчу, не можете их врло тесно подесити око зглобова. Код ове врсте гуртни дајте предност квалитетнијем материјалу који повећава безбедност хвата.

 

Кукасте гуртне или куке

Куке су честа и веома популарна подршка приликом тренинга снаге. Кукасте гуртне су омиљене посебно зато што се не морају обмотавати. Стандардна шипка се удобно уклапа у куке, али се код специјалних шипки можда неће уклопити.

 

 Прикажи мање

1 Ставка

по страни
Set Ascending Direction
Произвођач
 1. GymBeam (5)
 2. CHIBA (2)
 3. Climaqx (1)
Color
 1. red (1)
Veličina
 1. M (1)
 2. L (1)
Врста производа
Filtriraj po
 1. Гуртне Lady Ultra Grips red - Climaqx
  Гуртне Lady Ultra red - Climaqx
  100%
  100 % (2)
  4.690,00din.

1 Ставка