ЕАА

ЕАА су есенцијалне аминокиселине - оне су неопходне за људско здравље, али их наше тело не може произвести само од себе и због тога их ми уносимо путем исхране или додатака исхрани. ЕАА укључује 9 аминокиселина - хистидин, лизин, метионин, фенилаланин, треонин, триптофан и БЦАА, такође познате као леуцин, изолеуцин и валин.

 Прикажи више

Свака од њих игра важну улогу у људском организму:

Хистидин - подржава раст, стварање крвних ћелија и обнављање ткива. Наш организам га метаболизује у хистамин, који је неопходан за имунитет, репродуктивно здравље и пробаву.

Лизин - игра кључну улогу у изградњи мишића, одржавању чврстоће костију и регенерацији од повреда. Такође, регулише производњу хормона, антитела и ензима у телу, али је потребан за правилно функционисање имунолошког система, као и за производњу колагена у организму.

Метионин - заједно је са цистеином важан за здравље коже и косе. Такође помаже у одржавању чврстих ноктију и правилној апсорпцији селена и цинка.

Фенилаланин - помаже организму да користи друге аминокиселине, протеине и ензиме. У организму се претвара у тирозин, који је неопходан за правилно функционисање мозга. Такође је прекурзор допамина, епинефрина и норепинефрина.

Треонин - есенцијалан је за здравље коже и зуба, помаже метаболизму, а може бити користан и особама које имају проблема са пробавом, анксиозности и благом депресијом.

Триптофан - есенцијалан је за раст беба, уједно производи серотонин и мелатонин. Серотонин, попут мелатонина регулише сан, али и апетит, расположење и бол.

Леуцин - важан је у синтези протеина, истовремено подржава раст и регенерацију мишићног ткива и костију. Такође, регулише ниво шећера у крви, подстиче зарастање рана, а уједно и производњу хормона раста.

Изолеуцин - помаже код зарастања рана, подржава имунолошки систем и регулише ниво шећера у крви.

Валин - важан је не само за ментално здравље и емотивни мир, већ и за подршку раста и регенерације мишића.

 

 Прикажи мање

2 Items

по страни
Set Ascending Direction
Произвођач
 1. GymBeam (1)
 2. OstroVit (1)
Укус
 1. црна рибизла (1)
 2. грејпфрут (1)
 3. зелена јабука (1)
 4. лимун - лимета (1)
 5. манго - маракуја (1)
 6. поморанџа (1)
 7. кремаста јагода (1)
Паковање (г)
 1. 250 г (1)
 2. 400 г (1)
 3. 500 г (1)
Color
 1. shadow (1)
 2. ivory (1)
 3. violet (1)
Текстура
 1. у праху (2)
Мешавина
 1. мешавина (1)
 2. чист (1)
Врста производа
Етикете производа
 1. Vegan (1)
Цена
Filtriraj po
Вегетаријански (2)
Вегански (1)
Без глутена (2)
Без лактозе (2)
Био (2)
Без ГМО (1)
Без вештачких заслађивача (2)
Без пластичног паковања (2)
Без аспартама (2)
 1. EAA - GymBeam
  EAA - GymBeam
  78%
  78 % (147)
  Од 1.200,00din.
 2. EAA - OstroVit
  ЕАА - OstroVit
  64%
  64 % (11)
  1.650,00din.

2 Items