Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

ЕАА

ЕАА

ЕАА су есенцијалне аминокиселине - оне су неопходне за људско здравље, али их наше тело не може произвести само од себе и због тога их ми уносимо путем исхране или додатака исхрани. ЕАА укључује 9 аминокиселина - хистидин, лизин, метионин, фенилаланин, треонин, триптофан и БЦАА, такође познате као леуцин, изолеуцин и валин.

Погледајте још

Свака од њих игра важну улогу у људском организму:

Хистидин - подржава раст, стварање крвних ћелија и обнављање ткива. Наш организам га метаболизује у хистамин, који је неопходан за имунитет, репродуктивно здравље и пробаву.

Лизин - игра кључну улогу у изградњи мишића, одржавању чврстоће костију и регенерацији од повреда. Такође, регулише производњу хормона, антитела и ензима у телу, али је потребан за правилно функционисање имунолошког система, као и за производњу колагена у организму.

Метионин - заједно је са цистеином важан за здравље коже и косе. Такође помаже у одржавању чврстих ноктију и правилној апсорпцији селена и цинка.

Фенилаланин - помаже организму да користи друге аминокиселине, протеине и ензиме. У организму се претвара у тирозин, који је неопходан за правилно функционисање мозга. Такође је прекурзор допамина, епинефрина и норепинефрина.

Треонин - есенцијалан је за здравље коже и зуба, помаже метаболизму, а може бити користан и особама које имају проблема са пробавом, анксиозности и благом депресијом.

Триптофан - есенцијалан је за раст беба, уједно производи серотонин и мелатонин. Серотонин, попут мелатонина регулише сан, али и апетит, расположење и бол.

Леуцин - важан је у синтези протеина, истовремено подржава раст и регенерацију мишићног ткива и костију. Такође, регулише ниво шећера у крви, подстиче зарастање рана, а уједно и производњу хормона раста.

Изолеуцин - помаже код зарастања рана, подржава имунолошки систем и регулише ниво шећера у крви.

Валин - важан је не само за ментално здравље и емотивни мир, већ и за подршку раста и регенерације мишића.

 

Сакрити опис
Shopping Options
Категорија
  Произвођач
  Less
  Укус
  Паковање (г)
  Текстура
  Мешавина
  Етикете производа
  Цена
  Цена од - до
  Filtriraj po
   • Вегетаријански (6)
   • Вегански (2)
   • Без глутена (7)
   • Без лактозе (6)
   • Био (7)
   • Без ГМО (5)
   • Aspartame Free (7)
  1. EAA Xtra Instant - ActivLab
   Процена:
   0% (0)
   Посебна цена   2.020,00 din.
  2. EAA Xtra - ActivLab
   Процена:
   0% (0)
   Посебна цена   2.020,00 din.
  3. EAA Mega Strong Powder - Nutrend
   Процена:
   0% (0)
   Посебна цена   2.540,00 din.
  4. ЕАА - OstroVit
   Процена:
   20% (1)
   Посебна цена   1.780,00 din.
  5. EAA - GymBeam
   Процена:
   90% (41)
   Посебна цена   1.355,00 din.
  6. EAA - Bodylab
   Процена:
   0% (0)
   Out of stock

  7 Items

  Нисте пронашли оно што тражите? Контактирајте нас.