Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Сокови

Сокови

Сокови су напитци који потичу од воћа, поврћа или корења те служе као извор енергије, витамина, минерала и антиоксиданаса. Њихови ефекти, укус и конзистенција зависе од начина прераде и врсте воћа или поврћа од којих су направљени. Међу најпознатијима су 100 % сокови, такозвани fresh сокови, воћни сокови, нектар, воћни напитци, смутији, воде с витаминима и здрави shotovi.

 

Погледајте још

Разлике између сокова строго су дефинисане и подлежу стандардима квалитета.

 1. 100 % воћни сок или сок од поврћа производи се од једне или више врста плодова и не садржи конзервансе, додати шећер ни боје. Има краћи рок трајања, а послужује се расхлађено. Најчешће се производи механичким истискивањем (пресовањем) или цеђењем.
 2. Напитак од концентрисаног воћног сока добија се поновљеним разређивањем концентрисаног воћног сока с водом. Не садржи конзервансе, боје ни додати шећер, али је обогаћен витаминима и минералима. Ова врста сока обично се назива ђусом.
 3. Нектаром сматрамо воћни сок с додатком воде и шећера и/или меда, међутим максимално у количини до 20 % у односу на укупну масу готовог производа. Углавном се производи од воћа и поврћа које има јако пуно воћне киселине или пулпе, попут банане, рибизле или вишње. У њему нећете наћи никакве додате боје или конзервансе.
 4. Воћни напитак садржи најмању количину воћних састојака или састојака од поврћа, и то мање од 25 %. Произвођачи у њих могу додати шећер, заслађиваче, боје, конзервансе и вештачке ароме. Из тог разлога та се врста сока најмање препоручује.

 

Тренд у подручју сокова у последње су време здрави shotovi, као што су Ginger Shot или Turmeric Shot. Ради се о високо концентрисаним соковима од корења, поврћа или воћа. Сматра се да су брза помоћ за јачање имунитета односно подршка здрављу. Обично садрже свежи сок од ђумбира, куркуме, лимуна и наранџе, обогаћен кајенским папром или кокосовом водом. Конзумирају се у малој дози, но она у себи крије благотворне ефекте великог броја плодова.

 

Шотови се производе помоћу хладног пресовања, односно cold press технологијом. Коришћењем хидрауличке пресе и високог притиска код производње shota не настаје топлина па сок задржава своје хранљиве материје, природни укус и боју. Коначни производ карактеризује чисти састав без употребе конзерванса и боја. Због јаке концентрације, shotovi од корена могу бити оштрог укуса и благо пикантни па их произвођачи ублажавају додавањем меда или агавиног сирупа.

 

Сокови су идеалан избор за људе који немају времена конзумирати довољно воћа и поврћа. Они ће послужити као здрави snack који увек можете имати са собом. Паковани сокови практични су за путовања, посао или школу. Приликом бирања не заборавите обратити пажњу на састав производа на етикети који ће одмах открити врсту сока и његове предности. Свакако обратите пажњу и на количину угљених хидрата и шећера који су природно присутни у соковима, али повећавају ваш унос калорија. Међутим, сокови су здрав начин узимања 5 оброка воћа и поврћа током дана.

 

Сокови и њихове предности:

 • извор су витамина, минерала и антиоксиданаса
 • служе као допуна енергије током дана
 • здрави су облик snacka
 • помажу хидрирати тело
 • имају сочни укус воћа, поврћа или корена
Сакрити опис
Shopping Options
Категорија
Произвођач
Паковање (мл)
Укус
Available for SDD
Текстура
Мешавина
Етикете производа
Цена
Цена од - до
Filtriraj po
  • Вегетаријански (8)
  • Вегански (5)
  • Без глутена (8)
  • Без лактозе (8)
  • Био (4)
  • Без ГМО (8)
  • Без аспартама (8)
 1. Turmeric Shot - GymBeam
  Процена:
  100% (60)
  Посебна цена 270,00 din.
 2. Ginger Shot - GymBeam
  Процена:
  99% (113)
  Посебна цена 270,00 din.
 3. Премијум БИО Кокосова Вода - DR. GOERG
  Процена:
  0% (0)
  Посебна цена 275,00 din.
 4. De Luxe Beet Shot - ActivLab
  Процена:
  0% (0)
  Посебна цена 295,00 din.
 5. Immunity Support Package - GymBeam
  Процена:
  100% (5)
  Out of stock
 6. Био Mango shot chilli&turmeric - VanaVita
  Процена:
  100% (18)
  Посебна цена 245,00 din.
 7. Био Ginger shot са аронијом - VanaVita
  Процена:
  98% (22)
  Посебна цена 245,00 din.

8 Items

Нисте пронашли оно што тражите? Контактирајте нас.