Сокови

Сокови су напитци који потичу од воћа, поврћа или корења те служе као извор енергије, витамина, минерала и антиоксиданаса. Њихови ефекти, укус и конзистенција зависе од начина прераде и врсте воћа или поврћа од којих су направљени. Међу најпознатијима су 100 % сокови, такозвани fresh сокови, воћни сокови, нектар, воћни напитци, смутији, воде с витаминима и здрави shotovi.

 

 Прикажи више

Разлике између сокова строго су дефинисане и подлежу стандардима квалитета.

 1. 100 % воћни сок или сок од поврћа производи се од једне или више врста плодова и не садржи конзервансе, додати шећер ни боје. Има краћи рок трајања, а послужује се расхлађено. Најчешће се производи механичким истискивањем (пресовањем) или цеђењем.
 2. Напитак од концентрисаног воћног сока добија се поновљеним разређивањем концентрисаног воћног сока с водом. Не садржи конзервансе, боје ни додати шећер, али је обогаћен витаминима и минералима. Ова врста сока обично се назива ђусом.
 3. Нектаром сматрамо воћни сок с додатком воде и шећера и/или меда, међутим максимално у количини до 20 % у односу на укупну масу готовог производа. Углавном се производи од воћа и поврћа које има јако пуно воћне киселине или пулпе, попут банане, рибизле или вишње. У њему нећете наћи никакве додате боје или конзервансе.
 4. Воћни напитак садржи најмању количину воћних састојака или састојака од поврћа, и то мање од 25 %. Произвођачи у њих могу додати шећер, заслађиваче, боје, конзервансе и вештачке ароме. Из тог разлога та се врста сока најмање препоручује.

 

Тренд у подручју сокова у последње су време здрави shotovi, као што су Ginger Shot или Turmeric Shot. Ради се о високо концентрисаним соковима од корења, поврћа или воћа. Сматра се да су брза помоћ за јачање имунитета односно подршка здрављу. Обично садрже свежи сок од ђумбира, куркуме, лимуна и наранџе, обогаћен кајенским папром или кокосовом водом. Конзумирају се у малој дози, но она у себи крије благотворне ефекте великог броја плодова.

 

Шотови се производе помоћу хладног пресовања, односно cold press технологијом. Коришћењем хидрауличке пресе и високог притиска код производње shota не настаје топлина па сок задржава своје хранљиве материје, природни укус и боју. Коначни производ карактеризује чисти састав без употребе конзерванса и боја. Због јаке концентрације, shotovi од корена могу бити оштрог укуса и благо пикантни па их произвођачи ублажавају додавањем меда или агавиног сирупа.

 

Сокови су идеалан избор за људе који немају времена конзумирати довољно воћа и поврћа. Они ће послужити као здрави snack који увек можете имати са собом. Паковани сокови практични су за путовања, посао или школу. Приликом бирања не заборавите обратити пажњу на састав производа на етикети који ће одмах открити врсту сока и његове предности. Свакако обратите пажњу и на количину угљених хидрата и шећера који су природно присутни у соковима, али повећавају ваш унос калорија. Међутим, сокови су здрав начин узимања 5 оброка воћа и поврћа током дана.

 

Сокови и њихове предности:

 • извор су витамина, минерала и антиоксиданаса
 • служе као допуна енергије током дана
 • здрави су облик snacka
 • помажу хидрирати тело
 • имају сочни укус воћа, поврћа или корена
 Прикажи мање

8 Items

по страни
Set Ascending Direction
Произвођач
 1. GymBeam (4)
 2. VanaVita (3)
 3. DR. GOERG (1)
Укус
 1. без укуса (5)
 2. matcha (1)
 3. aronia (1)
Паковање (мл)
 1. 24 x 60 мл (3)
 2. 50 мл (3)
 3. 60 мл (3)
 4. 9 x 50 мл (2)
 5. 330 мл (1)
 6. 500 мл (1)
 7. 15 x 330 ml (1)
Текстура
 1. течно (7)
 2. капсуле (1)
Мешавина
 1. мешавина (7)
 2. чист (1)
Врста производа
Етикете производа
 1. BIO (4)
 2. Vegan (4)
 3. RO - VANAVITA (3)
Цена
Filtriraj po
Вегетаријански (8)
Вегански (4)
Без глутена (8)
Без лактозе (8)
Био (4)
Без ГМО (8)
Без вештачких заслађивача (7)
Без пластичног паковања (5)
Без аспартама (8)
 1. Bio Ginger shot са мача чајем - VanaVita
  Bio Ginger shot са мача чајем - VanaVita
  98%
  98 % (31)
  Од 230,00din.
 2. Био Ginger shot са аронијом - VanaVita
  Био Ginger shot са аронијом - VanaVita
  98%
  98 % (28)
  Од 230,00din.
 3. Био Mango shot chilli&turmeric - VanaVita
  Био Mango shot chilli&turmeric - VanaVita
  99%
  99 % (28)
  Од 230,00din.
 4. Immunity Support Package - GymBeam
  Immunity Support Package - GymBeam
  100%
  100 % (8)
  6.090,00din.
 5. Ginger Shot - GymBeam
  Ginger Shot - GymBeam
  99%
  99 % (170)
  Од 230,00din.
 6. Ginger & Turmeric Shot - GymBeam
  Ginger & Turmeric Shot - GymBeam
  99%
  99 % (75)
  Од 230,00din.
 7. Ginger Shot s Pasjim trnom - GymBeam
  Ginger Shot са пасијим трном - GymBeam
  97%
  97 % (15)
  210,00din.
 8. Премијум БИО Кокосова Вода - DR. GOERG
  Out of stock
  Премијум БИО Кокосова Вода - DR. GOERG
  100%
  100 % (1)

8 Items