Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Колаген

Колаген

Колаген је популаран протеин који се користи у разним индустријама. Посебно је популаран међу женама због могућег позитивног дејства на квалитет ноктију, коже, косе као и целокупну лепоту. Међутим, важан је и за мушкарце, посебно спортисте који га користе за негу зглобова, мишића, лигамената и костију. Како старимо, наш организам постепено губи колаген због чега се старије особе често жале на болове у зглобовима и на друге проблеме са кретањем. Од уноса колагена можете имати користи у било ком добу. Особе, попут вегана, који избегавају животињске производе, не би смели заборавити на унос колагена јер су животињски производи његов велики извор.

Погледајте још

Колаген је саставни део везивног ткива у костима, јетри, бубрезима, срцу, зубима и кожи. Постоји неколико врста колагена, од којих је свака доминантна у различитим ткивима. Тип I., II., III. i IV. колаген је најзаступљенији у организму. Колаген типа I јавља се у кожи, тетивама, костима, лигаментима, дентину и интерстицијским ткивима. Колаген типа II се налази у хрскавици и желатинозној маси у оку. Колаген типа III углавном је присутан у кожи, мишићима и крвним судовима. Последњи у низу од споменутих је - колаген типа IV и јавља се у свим ћелијским мембранама. За наш организам важан је углавном зато што успорава старење коже, подржава правилно функционисање зглобова, раст мишића, штити здравље костију, а важан је и за кардиоваскуларни систем.

 

Колаген обично потиче од животиња попут морских плодова и говеда. Морски колаген већином садржи колаген типа I, због тога је посебно популаран међу женама које желе побољшати квалитет косе или коже. Међутим, такође је функционалан за лигаменте, тетиве и кости. Практичан је углавном зато што садржи мање честице које се боље пробављају и апсорбују. У том смислу је хидролизовани говеђи колаген такође одличан избор. Прошао је кроз процес у којем су се влакна колагена разградила у мале ланце аминокиселина који се лако апсорбују. Хидролизовани колаген истиче се својим целовитим аминокиселинским профилом. Производи са колагеном често су обогаћени витамином Ц, који је неопходан за производњу колагена у организму.

Колаген у свом организму можете допунити у многим облицима попут колагенског шота, праха, капсула или RTD напитака.


Ако желите сазнати више о колагену а уједно себи олакшати и одлучивање о томе која је врста најбоља за Вас, прочитајте овај чланак Како одабрати најбољи колаген за здраву кожу и зглобове?

Сакрити опис
Shopping Options
Категорија
Произвођач
Паковање (мл)
Паковање (г)
Укус
Available for SDD
Капсуле
Текстура
Мешавина
Етикете производа
Цена
Цена од - до
Filtriraj po
  • Вегетаријански (5)
  • Вегански (5)
  • Без глутена (5)
  • Без лактозе (4)
  • Био (5)
  • Без ГМО (5)
  • Без аспартама (5)
 1. Colla Pink - BeastPink + ПОКЛОН
  Процена:
  97% (317)
  Посебна цена 1.199,00 din.
 2. Marine Beauty - BeastPink
  Процена:
  94% (23)
  Посебна цена 1.510,00 din.
 3. Колаген + Витамин Ц - OstroVit
  Процена:
  100% (12)
  Посебна цена 1.025,00 din.
 4. Колаген Beauty Shot - BeastPink
  Процена:
  94% (21)
  Посебна цена 220,00 din.
 5. Хидролизовани колаген RunCollg - GymBeam
  Процена:
  98% (198)
  Посебна цена 1.700,00 din.

5 Items

Нисте пронашли оно што тражите? Контактирајте нас.