Бета-Аланин

Бета-Аланин је категорија производа који садрже неесенцијалну аминокиселину бета аланин. За разлику од других аминокиселина, она није основа за формирање протеина, али игра улогу у синтези карнозина. Ово једињење помаже у смањењу мишићне хиперацидности везивањем водоничних јона добијених из млечне киселине (лактата). Овај ефекат резултира одлагањем умора, повећањем способности за руковање тешким тренинзима и продужењем атлетских перформанси. Дакле, бета аланин вам може помоћи да тренирате дужи временски период уз висок интензитет.

Дијететски суплементи са бета аланином су погодни за све спортисте који се подвргавају интензивном тренингу. Али то није све, тркачи, бициклисти, crossfit-ери и спортисти снаге такође ће сигурно ценити његове ефекте.

Како узимати бета аланин?

Можете узети бета аланин у облику растворљивог праха или таблета, идеално пре вежбања. Штавише, то је такође уобичајен део стимуланса пре тренинга. Као иу случају креатина, најбоље резултате можете постићи дуготрајном употребом. Препоручена количина бета аланина за сервирање креће се између 3,2 – 6,4 г дневно. Ова порција ће гарантовати повећање концентрације карнозина у вашим мишићима до 60% након отприлике месец дана употребе. Након тога, можете да пређете на дневну порцију за одржавање, која је између 2 – 5 г.

Понекад се пецкање попут игле и игала јавља када се узимају веће дозе. У професионалним круговима ово је познато као парестезија и не представља опасност. Ово се може спречити смањењем порције на 0,8 – 1,6 г једном на 3 – 4 сата.

 

Ако сте заинтересовани за бета аланин и желите да сазнате више о његовим ефектима, прочитајте наш чланак: Бета аланин и његова употреба у спорту.

Прикажи више

2 Items

по страни
Set Ascending Direction
Произвођач
 1. GymBeam (2)
Укус
 1. без укуса (2)
Паковање (г)
 1. 250 г (1)
 2. 500 г (1)
Таблете
 1. 120 табл. (1)
Color
 1. shadow (1)
Текстура
 1. у праху (1)
 2. таблете (1)
Мешавина
 1. чист (2)
Врста производа
Етикете производа
 1. Vegan (1)
Filtriraj po
Вегетаријански (1)
Вегански (1)
Без глутена (2)
Без лактозе (2)
Био (2)
Без ГМО (2)
Без вештачких заслађивача (2)
Без пластичног паковања (2)
Без аспартама (2)
 1. Beta Alanin – GymBeam
  Beta Alanin – GymBeam
  89%
  89 % (87)
  Од 800,00din.
 2. Бета Аланин 120 таблета - GymBeam
  Бета Аланин 120 таблета - GymBeam
  97%
  97 % (24)
  800,00din.

2 Items