Beta alanin

Beta alanin je kategorija proizvoda koji sadrže neesencijalnu aminokiselinu beta alanin. Za razliku od drugih aminokiselina, ona nije osnova za formiranje proteina, ali igra ulogu u sintezi karnozina. Ovo jedinjenje pomaže u smanjenju mišićne hiperacidnosti vezivanjem vodoničnih jona dobijenih iz mlečne kiseline (laktata). Ovaj efekat rezultira odlaganjem umora, povećanjem sposobnosti za rukovanje teškim treninzima i produženjem atletskih performansi. Dakle, beta alanin vam može pomoći da trenirate duži vremenski period uz visok intenzitet.

Dijetetski suplementi sa beta alaninom su pogodni za sve sportiste koji se podvrgavaju intenzivnom treningu. Ali to nije sve, trkači, biciklisti, crossfit-eri i sportisti snage takođe će sigurno ceniti njegove efekte.

 Прикажи више

Kako uzimati beta alanin?

Možete uzeti beta alanin u obliku rastvorljivog praha ili tableta, idealno pre vežbanja. Štaviše, to je takođe uobičajen deo stimulansa pre treninga. Kao iu slučaju kreatina, najbolje rezultate možete postići dugotrajnom upotrebom. Preporučena količina beta alanina za serviranje kreće se između 3,2 – 6,4 g dnevno. Ova porcija će garantovati povećanje koncentracije karnozina u vašim mišićima do 60% nakon otprilike mesec dana upotrebe. Nakon toga, možete da pređete na dnevnu porciju za održavanje, koja je između 2 – 5 g.

Ponekad se peckanje poput igle i igala javlja kada se uzimaju veće doze. U profesionalnim krugovima ovo je poznato kao parestezija i ne predstavlja opasnost. Ovo se može sprečiti smanjenjem porcije na 0,8 – 1,6 g jednom na 3 – 4 sata.

 

Ako ste zainteresovani za beta alanin i želite da saznate više o njegovim efektima, pročitajte naš članak: Beta alanin i njegova upotreba u sportu.

 Прикажи мање

2 Items

по страни
Set Ascending Direction
Произвођач
 1. GymBeam (2)
Укус
 1. без укуса (2)
 2. лимун - лимета (1)
Паковање (г)
 1. 250 г (1)
 2. 500 г (1)
Таблете
 1. 120 табл. (1)
Color
 1. shadow (1)
Текстура
 1. у праху (1)
 2. таблете (1)
Мешавина
 1. чист (2)
Врста производа
Етикете производа
 1. Vegan (1)
Цена
Filtriraj po
Вегетаријански (1)
Вегански (1)
Без глутена (2)
Без лактозе (2)
Био (2)
Без ГМО (2)
Без вештачких заслађивача (2)
Без пластичног паковања (2)
Без аспартама (2)
 1. Beta Alanin – GymBeam
  Beta Alanin – GymBeam
  90%
  90 % (96)
  Од 750,00din.
 2. Бета Аланин 120 таблета - GymBeam
  Beta Alanin 120 tableta - GymBeam
  95%
  95 % (27)
  800,00din.

2 Items