Често постављана питања

Саставили смо за вас списак одговора на најчешће постављана питања која ће вам олакшати куповину на нашој е-продавници. Захваљујући нашем водичу, имаћете све информације на једном месту .

ОДАБИР ПРОИЗВОДА

РЕГИСТРАЦИЈА И ПОСТУПАК НАРУЧИВАЊА

ДОСТАВА И ПЛАЋАЊЕ

РЕКЛАМАЦИЈА И ВРАЋАЊЕ РОБЕ

ВЕЛЕПРОДАЈНА САРАДЊА

Одабир производа

Можете ли ме саветовати око одабира производа?

Врло радо ћемо вас саветовати приликом одабира додатака исхрани, прогресивних намирница и осталог фитнес асортимана који нудимо на нашој страници. Довољно је да се телефонски обратите нашој централној служби за кориснике на број +381 800 30 11 64 или путем имејла на адресу [email protected]. Радо ћемо вам одговорити на сва ваша питања. Такође, пуно информација о нашим производима можете пронаћи и на нашој веб страници.

Где могу добити информације о расположивости недоступних производа?

Радо ћемо за вас проверити доступност производа којих тренутно нема на стању, путем [email protected] или путем телефона на нашој инфо линији +381 800 30 11 64. Такође, можете се пријавити на аутоматска имејл обавештења за одређени недоступни производ и бићете обавештени када тај производ поновно буде на лагеру. Такође, на страници производа можете кликнути на "Варијације производа" и проверити да ли је производ доступан и који је очекивани датум доступности.

Шта значи "стандардна цена" која се наводи код производа?

Стандардна цена означава просечну цену за који производ можете купити у другим е-продавницама. GymBeam вам на тај начин гарантује најбоље продајне цене.

Где могу наћи таблицу величина?

Димензије одеће су по правилу наведене у таблици величина на крају описа производа. Ако нисте пронашли тражене податке, контактирајте нашу службу за кориснике телефоном на број +381 800 30 11 64 или имејлом на адреси [email protected].

Регистрација и поступак наручивања

Морам ли се обавезно регистровати ако желим куповати у GymBeam-у?

Није потребно се регистровати. Довољно је испунити формулар за наручивање. Но, предност је ако имате регистровани рачун јер помоћу њега можете пратити стање ваше поруџбине.

Зашто не могу да се пријавим на свој рачун?

Један од разлога може бити и тај да уписујете погрешну шифру или сте се регисторвали помоћу друге е-поште. Ако не успете да се пријавите на свој рачун, контактирајте нашу корисничку подршку путем имејла [email protected] или телефонски путем наше инфо линије +381 800 30 11 64

Је ли све у реду с мојом поруџбином ако ми није дошао имејл са потврдом?

Након довршетка процеса поручивања требао би да вам стигне имејл са потврдом. У случају да вам имејл није стигао, проверите СПАМ фолдер у вашој пристиглој пошти (inboxu). Ако се потврда о запримању поруџбине не налази ни тамо, могуће је да је дошло до погрешке. У том случају замолићемо вас да контактирате нашу корисничку подршку путем имејла на [email protected] или назовите нашу инфо линију +381 800 30 11 64.

Може ли се производ наручити и телефонски?

Нажалост не. Поруџбину можете направити једино путем наше е-продавнице www.gymbeam.rs

Где могу сазнати стање моје поруџбине?

Своју поруџбину можете пратити након пријаве путем вашег рачуна на веб страници GymBeam. Ако немате отворени рачун, можете контактирати нашу корисничку подршку, која ће вам ће вам дати податке о вашој поруџбини.

Како могу поништити или изменити поруџбину?

Измене у поруџбини може извршити само наш кориснички сервис уколико поруџбина још није спакована. Стога ако вам наручене ставке не одговарају, без одлагања обратите нам се на нашу инфо линију +381 800 30 11 64 или нам пишите на [email protected]. То исто важи и за поништење поруџбине. Но ако је поруџбина већ послана, на њу није могуће утицати. У случају да неке од производа желите вратити, контактирајте нашу корисничку подршку.

Достава и плаћање

Одакле се шаљу пакети?

Пакети се шаљу из иностранства. Пакети се шаљу из централног складишта у Словачкој до Хрватске директном линијом, а затим се из Хрватске шаљу у Србију путем Поште. 

Да ли GymBeam има продавницу у Србији?

GymBeam нема продавницу у Србији и послује искључиво као е-продавница. Сви пакети се шаљу из иностранства путем Поште.

Када ће ми бити испоручен пакет? 

Пакете предајемо Пошти у року од 3-4 радна дана од успешног довршетка поруџбине. Испорука обично траје 7-10 радних дана и зависи од Поште. GymBeam не може ни на који начин утицати на брзину испоруке.

Да ли ће ми бити наплаћени неки додатни трошкови за доставу?

Компанија GymBeam у процесу наручивања и извршетка поруџбине нема непознате или додатне трошкове.
 
Ваша поруџбина може бити предмет царинских и увозних дажбина. У том случају ви као купац сносите те трошкове и компанија GymBeam ни у ком случају није одговорна за висину тих трошкова. Дажбине су одређене од стране Управе Царине Републике Србије и плаћају се њима при преузимању пошиљке.  

Да ли ће ми бити наплаћена царина за мој пакет?

Ваш пакет може бити подложан плаћању царине и додатних трошкова увоза према локалним царинским прописима. GymBeam није одговоран за наведене трошкове. Царинска процедура се обавља према прописима Управе Царине Републике Србије. Компанија GymBeam такође није одговорна за било коју конфискацију или штету направљену од стране граничних служби. У случају проблема или застоја пакета на граници, GymBeam није у могућности решити проблеме већ се ти проблеми могу решити само са надлежним и одговорним граничним службама у Србији. За било какве информације или питања везана за законе које могу утицати на вашу поруџбину молимо вас да се обратите локалном царинском уреду.
 

Под царинским дажбинама се подразумева обрачун царине и ПДВ-а, сви остали намети - поштарине, лежарине, услуга отварања пакета су поштанске услуге, које пошта наплаћује независно од наплате царинских дажбина. 

До којег износа је пакет ослобођен од царине?

Царинска процедура се обавља према прописима Републике Србије.
 
Према Царини Републике Србије :
Пошиљке мале вредности, некомерцијалне природе, у укупној вредности до 50 евра, које правно лице шаље физичком лицу (куповина преко интернета). Ове пошиљке су ослобођене плаћања царинских дажбина, док се на њих ПДВ плаћа.
 
У случају ако је пошиљка укупне вредности преко 50 евра:

Увозне дажбине на пошиљке које физичка лица примају из иностранства у поштанском саобраћају, чија вредност не прелази 3.000 евра, обрачунавају се применом јединствене царинске стопе у висини од 10 одсто, а на оцарињену вредност обрачунава се припадајућа стопа ПДВ. Притом, за поштанске пошиљке које подлежу наплати увозних дажбина, царинска основица увећава се за трошкове транспорта и поштарине

Иако је пакет вредности мање од 50 евра наплаћена ми је додатна накнада. Зашто?

Када се ради о интернет куповини ПДВ се плаћа на све пошиљке, па и на пошиљке мале вредности. Дакле, платили бисте ПДВ чак и да је вредност Ваше пошиљке нижа од ове коју сте навели.

Које су могућности доставе? Колика је цена за трошкове доставе?

Достава се врши путем Хрватске Поште и њених уговорних партнера у Србији. Стандардна цена доставе унутар целе републике Србије је 655 дин. Достава је бесплатна за поруџбине изнад 8000 дин. Више о достави и плаћању можете прочитати на страници Достава и плаћање.

Достављате ли пошиљке и у друге земље осим у Србију?

Поруџбине извршене на страници www.gymbeam.rs испоручујемо само у Србији. Ако желите испоруку у другу европску земљу, поруџбину можете извршити на следећим веб страницама:

Белгија, Кипар, Данска, Финска, Француска, Ирска, Италија, Литванија, Латвија, Луксембург, Малта, Холандија, Португал, Шпанија, Шведска- www.gymbeam.com

Где могу пратити своју пошиљку?

Након слања пошиљке с нашег складишта добићете информативни имејл са бројем пошиљке. Затим можете пратити стање своје пошиљке на страници локалне поште.

Да ли је могуће плаћање поузећем

Плаћање поузећем НИЈЕ могуће јер се пошиљке шаљу из иностранства путем Поште.

Које су могућности плаћања?

Поруџбине је могуће једино платити банковним картицама или PayPal-ом.

Плаћање картицом онлине - Своју поруџбину можете платити картицом са којом је омогућено плаћање путем интернета. Ово је практичан и сигуран начин безготовинског плаћања. Тренутно прихватамо кредитне картице VISA, VISA Electron, Maestro и MasterCard. Плаћање Diners картицама није могуће-

PayPal Кад изаберете плаћање путем система PayPal бићете преусмерени на PayPal систем плаћања. Након пријаве требате потврдити трансакцију. Ваше PayPal плаћање ће бити одмах реализовано и утицаће на стање Вашег PayPal рачуна. Као потврду трансакција примићете имејл са информацијом о извршеном плаћању. Приликом плаћања PayPal-ом поврат средстава је могућ унутар 60 дана од обављања куповине. У случају поврата, средства се враћају на Ваш PayPal рачун. Приликом наплате средстава са Вашег рачуна средства ће бити прерачуната и наплаћена у еврима (€) због чега може доћи до мале разлике због течајних разлика.

 

Ове и остале информације можете пронаћи и на нашој веб страници Достава и плаћање.

 

Како искористити ваучер/купон за попуст?

Купон или поклон бон можете искористити у корпи, на 1. кораку ваше поруџбине. На дну, поред дугмета “Заврши наруџбу”, налази се прозорчић у који уписујете свој број купона. Не заборавите га потврдити притиском на дугме “Примени попуст” тј на стрелицу у црном квадратићу. Систем одузима износ поклон бона од укупне цене ваше наруџбе. Такође нудимо и купоне за попуст које сте добили од наших бранд амбасадора, а који се могу применити само производе следећих брендова: GymBeam, Beast Pink, VanaVita i Strix.

Рекламација и поврат робе

Поштар ми је донео видно оштећен пакет. Шта могу подузети у вези тога?

Ако вам поштар донесе оштећен пакет, препоручујемо да га не преузимате. Приликом преузимања пошиљке, Купац је дужан проверити постоје ли евентуално видљива спољна оштећења на пошиљци (отворен, подеран, нагњечен, мокар пакет) и одмах их рекламирати доставном куриру, те одбити преузети пошиљку на којој су видљива оштећења. Пошта ће нас обавестити о оштећењу, а ми ћемо вам затим поновно послати пакет.

Моја поруџбина садржи неисправан производ, производ недостаје или се у њој налази производ који нисам наручио/ла. Шта требам да учиним?

Ако имате било каквих проблема са вашом поруџбину (оштећена роба, недостаје производ, послана је крива роба), не оклевајте контактирати нашу корисничку службу што је прије могуће. Пошаљите нам свој захтјев на е-маил [email protected] са приложеним фотографијама пакета и његовим садржајем или назовите нашу инфо линију на +381 800 30 11 64. Обрадићемо ваш захтјев у што скоријем року.

Желим заменити купљени производ. Шта требам да урадим?

Производе НЕ мењамо. Ако вам из било којег разлога производ не одговара, можете га вратити, а сукладно политици и условима поврата. Све трошкове поврата робе купац мора сносити сам. По примитку пакета с производом или производима које сте вратили, поврат новца извршићемо у најкраћем могућем року, а најкасније у законском прописаном року. Након тога можете поновно наручити жељену варијацију производа. Пошаљите нам захтев за поврат на [email protected] или назовите нашу инфо линију на +381 800 30 11 64. Могуће је вратити/рекламирати само купљени производ, али не и поклон производ/е. Молимо, не шаљите нам робу поштом или другим курирским службама без договора с нашом корисничком службом.

 

Након што поврат буде одобрен од стране наше службе за кориснике предлажемо да производе спакирате у GymBeam кутију у којој су Вам производи и достављени и пошаљите на адресу за поврат:

 

Stupničke šipkovine 22.
10255 Donji Stupnik, Hrvatska,
са назнаком "za GymBeam!

Желим направити поврат купљених производа. Што требам направити?

Ако желите извршити поврат купљених производа, јавите нам се на [email protected] или назовите нашу инфо линију на +381 800 30 11 64. Производ можете вратити неоштећен у року од 30 календарских дана, сукладно условима за поврат. Све трошкове поврата робе купац мора сносити сам. У пакет ставите испуњен рекламацијски формулар.По примитку пакета са производом или производима које сте вратили, поврат новца извршићемо у најкраћем могућем року, а најкасније у законском прописаном року. Након тога можете поновно наручити жељену варијацију производа. Молимо, не шаљите нам робу поштом или другим курирским службама без договора с нашом корисничком службом.

 

Након што поврат буде одобрен од стране наше службе за кориснике предлажемо да производе спакирате у GymBeam кутију у којој су Вам производи и достављени и пошаљите на адресу за поврат:

 

Stupničke šipkovine 22.
10255 Donji Stupnik, Hrvatska,
са назнаком "za GymBeam!

Желим рекламирати купљену робу. Шта требам да урадим?

Ако желите из било којег разлога рекламирати производ (нпр. оштећен производ), пошаљите нам свој захтев на е-маил [email protected] или назовите нашу инфо линију на +381 800 30 11 64, те наведите број поруџбине и производе које рекламирате. Након што је рекламација обрађена и потврђена припремите и спакујте производе.

Предлажемо да производе спакујете у GymBeam кутију у којој су Вам производи и достављени и пошаљите на адресу за поврат:

Stupničke šipkovine 22.
10255 Donji Stupnik, Hrvatska,
са назнаком "za GymBeam!

У пакет ставите испуњен рекламацијски формулар. Проверите јесу ли сви подаци на обрасцу тачни. Након примитка пакета (што може потрајати и до 30 радних дана), извршићемо рекламацију и послати вам рекламирани производ или вам вратити новац. Више информација о могућностима и начину приговора можете пронаћи на страници Поступак рекламације.

Могу ли приликом подношења рекламације/поврата производа вратити само део поруџбине?

Наравно. Ако сте унутар једне поруџбине наручили више ставки, слободно можете рекламирати или вратити само оно што вам не одговара.

Наручио/ла сам производ, али није ми достављен. Шта требам да урадим?

Ако вам поруџбина није достављена у року од 15 радних дана од када сте је извршили, не оклевајте нас контактирати путем наше инфо линије на +381 800 30 11 64 или нам пишите на [email protected]

Велепродајна сарадња

Како могу успоставити велепродајну сарадњу?

Велепродајна сарадња за фирме из Србије тренутно није могућа.