Često postavljana pitanja

Sastavili smo za vas spisak odgovora na najčešće postavljana pitanja koja će vam olakšati kupovinu na našoj e-prodavnici. Zahvaljujući našem vodiču, imaćete sve informacije na jednom mestu .

ODABIR PROIZVODA

REGISTRACIJA I POSTUPAK NARUČIVANJA

DOSTAVA I PLAĆANJE

REKLAMACIJA I VRAĆANJE ROBE

VELEPRODAJNA SARADNJA

Odabir proizvoda

Možete li me savetovati oko odabira proizvoda?

Vrlo rado ćemo vas savetovati prilikom odabira dodataka ishrani, progresivnih namirnica i ostalog fitnes asortimana koji nudimo na našoj stranici. Dovoljno je da se telefonski obratite našoj centralnoj službi za korisnike na broj +381 800 30 11 64 ili putem imejla na adresu [email protected]. Rado ćemo vam odgovoriti na sva vaša pitanja. Takođe, puno informacija o našim proizvodima možete pronaći i na našoj veb stranici.

Gde mogu dobiti informacije o raspoloživosti nedostupnih proizvoda?

Rado ćemo za vas proveriti dostupnost proizvoda kojih trenutno nema na stanju, putem [email protected] ili putem telefona na našoj info liniji +381 800 30 11 64. Takođe, možete se prijaviti na automatska imejl obaveštenja za određeni nedostupni proizvod i bićete obavešteni kada taj proizvod ponovno bude na lageru. Takođe, na stranici proizvoda možete kliknuti na "Varijacije proizvoda" i proveriti da li je proizvod dostupan i koji je očekivani datum dostupnosti.

Šta znači "standardna cena" koja se navodi kod proizvoda?

Standardna cena označava prosečnu cenu za koji proizvod možete kupiti u drugim e-prodavnicama. GymBeam vam na taj način garantuje najbolje prodajne cene.

Gde mogu naći tablicu veličina?

Dimenzije odeće su po pravilu navedene u tablici veličina na kraju opisa proizvoda. Ako niste pronašli tražene podatke, kontaktirajte našu službu za korisnike telefonom na broj +381 800 30 11 64 ili imejlom na adresi [email protected].

Registracija i postupak naručivanja

Moram li se obavezno registrovati ako želim kupovati u GymBeam-u?

Nije potrebno se registrovati. Dovoljno je ispuniti formular za naručivanje. No, prednost je ako imate registrovani račun jer pomoću njega možete pratiti stanje vaše porudžbine.

Zašto ne mogu da se prijavim na svoj račun?

Jedan od razloga može biti i taj da upisujete pogrešnu šifru ili ste se registorvali pomoću druge e-pošte. Ako ne uspete da se prijavite na svoj račun, kontaktirajte našu korisničku podršku putem imejla [email protected] ili telefonski putem naše info linije +381 800 30 11 64

Je li sve u redu s mojom porudžbinom ako mi nije došao imejl sa potvrdom?

Nakon dovršetka procesa poručivanja trebao bi da vam stigne imejl sa potvrdom. U slučaju da vam imejl nije stigao, proverite SPAM folder u vašoj pristigloj pošti (inboxu). Ako se potvrda o zaprimanju porudžbine ne nalazi ni tamo, moguće je da je došlo do pogreške. U tom slučaju zamolićemo vas da kontaktirate našu korisničku podršku putem imejla na [email protected] ili nazovite našu info liniju +381 800 30 11 64.

Može li se proizvod naručiti i telefonski?

Nažalost ne. Porudžbinu možete napraviti jedino putem naše e-prodavnice www.gymbeam.rs

Kako mogu poništiti ili izmeniti porudžbinu?

Izmene u porudžbini može izvršiti samo naš korisnički servis ukoliko porudžbina još nije spakovana. Stoga ako vam naručene stavke ne odgovaraju, bez odlaganja obratite nam se na našu info liniju +381 800 30 11 64 ili nam pišite na [email protected]. To isto važi i za poništenje porudžbine. No ako je porudžbina već poslana, na nju nije moguće uticati. U slučaju da neke od proizvoda želite vratiti, kontaktirajte našu korisničku podršku.

Dostava i plaćanje

Odakle se šalju paketi?

Paketi se šalju iz inostranstva. Paketi se šalju iz centralnog skladišta u Slovačkoj do Hrvatske direktnom linijom, a zatim se iz Hrvatske šalju u Srbiju putem Pošte.

Da li GymBeam ima prodavnicu u Srbiji?

GymBeam nema prodavnicu u Srbiji i posluje isključivo kao e-prodavnica. Svi paketi se šalju iz inostranstva putem Pošte.

Kada će mi biti isporučen paket?

Pakete predajemo Pošti u roku od 3-4 radna dana od uspešnog dovršetka porudžbine. Isporuka obično traje 7-10 radnih dana i zavisi od Pošte. GymBeam ne može ni na koji način uticati na brzinu isporuke.

Da li će mi biti naplaćeni neki dodatni troškovi za dostavu?

Kompanija GymBeam u procesu naručivanja i izvršetka porudžbine nema nepoznate ili dodatne troškove.
Vaša porudžbina može biti predmet carinskih i uvoznih dažbina. U tom slučaju vi kao kupac snosite te troškove i kompanija GymBeam ni u kom slučaju nije odgovorna za visinu tih troškova. Dažbine su određene od strane Uprave Carine Republike Srbije i plaćaju se njima pri preuzimanju pošiljke.

Da li će mi biti naplaćena carina za moj paket?

Vaš paket može biti podložan plaćanju carine i dodatnih troškova uvoza prema lokalnim carinskim propisima. GymBeam nije odgovoran za navedene troškove. Carinska procedura se obavlja prema propisima Uprave Carine Republike Srbije. Kompanija GymBeam takođe nije odgovorna za bilo koju konfiskaciju ili štetu napravljenu od strane graničnih službi. U slučaju problema ili zastoja paketa na granici, GymBeam nije u mogućnosti rešiti probleme već se ti problemi mogu rešiti samo sa nadležnim i odgovornim graničnim službama u Srbiji. Za bilo kakve informacije ili pitanja vezana za zakone koje mogu uticati na vašu porudžbinu molimo vas da se obratite lokalnom carinskom uredu.

Pod carinskim dažbinama se podrazumeva obračun carine i PDV-a, svi ostali nameti - poštarine, ležarine, usluga otvaranja paketa su poštanske usluge, koje pošta naplaćuje nezavisno od naplate carinskih dažbina.

Do kojeg iznosa je paket oslobođen od carine?

Carinska procedura se obavlja prema propisima Republike Srbije.
Prema Carini Republike Srbije :
Pošiljke male vrednosti, nekomercijalne prirode, u ukupnoj vrednosti do 50 evra, koje pravno lice šalje fizičkom licu (kupovina preko interneta). Ove pošiljke su oslobođene plaćanja carinskih dažbina, dok se na njih PDV plaća.
U slučaju ako je pošiljka ukupne vrednosti preko 50 evra:

Uvozne dažbine na pošiljke koje fizička lica primaju iz inostranstva u poštanskom saobraćaju, čija vrednost ne prelazi 3.000 evra, obračunavaju se primenom jedinstvene carinske stope u visini od 10 odsto, a na ocarinjenu vrednost obračunava se pripadajuća stopa PDV. Pritom, za poštanske pošiljke koje podležu naplati uvoznih dažbina, carinska osnovica uvećava se za troškove transporta i poštarine

Iako je paket vrednosti manje od 50 evra naplaćena mi je dodatna naknada. Zašto?

Kada se radi o internet kupovini PDV se plaća na sve pošiljke, pa i na pošiljke male vrednosti. Dakle, platili biste PDV čak i da je vrednost Vaše pošiljke niža od ove koju ste naveli.

Koje su mogućnosti dostave? Kolika je cena za troškove dostave?

Dostava se vrši putem Hrvatske Pošte i njenih ugovornih partnera u Srbiji. Standardna cena dostave unutar cele republike Srbije je 655 din. Dostava je besplatna za porudžbine iznad 8000 din. Više o dostavi i plaćanju možete pročitati na stranici Dostava i plaćanje.

Dostavljate li pošiljke i u druge zemlje osim u Srbiju?

Porudžbine izvršene na stranici www.gymbeam.rs isporučujemo samo u Srbiji. Ako želite isporuku u drugu evropsku zemlju, porudžbinu možete izvršiti na sledećim veb stranicama:

Belgija, Kipar, Danska, Finska, Francuska, Irska, Italija, Litvanija, Latvija, Luksemburg, Malta, Holandija, Portugal, Španija, Švedska- www.gymbeam.com

Gdje je moja porudžbina?

Status svoje porudžbine možete pratiti na svom korisničkom računu, u odjeljku Moj nalog, podsekcija Moje porudžbine. Ako nemate račun, možete ga otvoriti klikom na ovaj link.

Da li je moguće plaćanje pouzećem

Plaćanje pouzećem NIJE moguće jer se pošiljke šalju iz inostranstva putem Pošte.

Koje su mogućnosti plaćanja?

Porudžbine je moguće jedino platiti bankovnim karticama ili PayPal-om.

Plaćanje karticom online - Svoju porudžbinu možete platiti karticom sa kojom je omogućeno plaćanje putem interneta. Ovo je praktičan i siguran način bezgotovinskog plaćanja. Trenutno prihvatamo kreditne kartice VISA, VISA Electron, Maestro i MasterCard. Plaćanje Diners karticama nije moguće-

PayPal Kad izaberete plaćanje putem sistema PayPal bićete preusmereni na PayPal sistem plaćanja. Nakon prijave trebate potvrditi transakciju. Vaše PayPal plaćanje će biti odmah realizovano i uticaće na stanje Vašeg PayPal računa. Kao potvrdu transakcija primićete imejl sa informacijom o izvršenom plaćanju. Prilikom plaćanja PayPal-om povrat sredstava je moguć unutar 60 dana od obavljanja kupovine. U slučaju povrata, sredstva se vraćaju na Vaš PayPal račun. Prilikom naplate sredstava sa Vašeg računa sredstva će biti preračunata i naplaćena u evrima (€) zbog čega može doći do male razlike zbog tečajnih razlika.

Ove i ostale informacije možete pronaći i na našoj veb stranici Dostava i plaćanje.

Kako iskoristiti vaučer/kupon za popust?

Kupon ili poklon bon možete iskoristiti u korpi, na 1. koraku vaše porudžbine. Na dnu, pored dugmeta “Završi narudžbu”, nalazi se prozorčić u koji upisujete svoj broj kupona. Ne zaboravite ga potvrditi pritiskom na dugme “Primeni popust” tj na strelicu u crnom kvadratiću. Sistem oduzima iznos poklon bona od ukupne cene vaše narudžbe. Takođe nudimo i kupone za popust koje ste dobili od naših brand ambasadora, a koji se mogu primeniti samo proizvode sledećih brendova: GymBeam, Beast Pink, VanaVita i Strix.

Reklamacija i povrat robe

Poštar mi je doneo vidno oštećen paket. Šta mogu poduzeti u vezi toga?

Ako vam poštar donese oštećen paket, preporučujemo da ga ne preuzimate. Prilikom preuzimanja pošiljke, Kupac je dužan proveriti postoje li eventualno vidljiva spoljna oštećenja na pošiljci (otvoren, poderan, nagnječen, mokar paket) i odmah ih reklamirati dostavnom kuriru, te odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva oštećenja. Pošta će nas obavestiti o oštećenju, a mi ćemo vam zatim ponovno poslati paket.

Moja porudžbina sadrži neispravan proizvod, proizvod nedostaje ili se u njoj nalazi proizvod koji nisam naručio/la. Šta trebam da učinim?

Ako imate bilo kakvih problema sa vašom porudžbinu (oštećena roba, nedostaje proizvod, poslana je kriva roba), ne oklevajte kontaktirati našu korisničku službu što je prije moguće. Pošaljite nam svoj zahtjev na e-mail [email protected] sa priloženim fotografijama paketa i njegovim sadržajem ili nazovite našu info liniju na +381 800 30 11 64. Obradićemo vaš zahtjev u što skorijem roku.

Želim zameniti kupljeni proizvod. Šta trebam da uradim?

Proizvode NE menjamo. Ako vam iz bilo kojeg razloga proizvod ne odgovara, možete ga vratiti, a sukladno politici i uslovima povrata. Sve troškove povrata robe kupac mora snositi sam. Po primitku paketa s proizvodom ili proizvodima koje ste vratili, povrat novca izvršićemo u najkraćem mogućem roku, a najkasnije u zakonskom propisanom roku. Nakon toga možete ponovno naručiti željenu varijaciju proizvoda. Pošaljite nam zahtev za povrat na [email protected] ili nazovite našu info liniju na +381 800 30 11 64. Moguće je vratiti/reklamirati samo kupljeni proizvod, ali ne i poklon proizvod/e. Molimo, ne šaljite nam robu poštom ili drugim kurirskim službama bez dogovora s našom korisničkom službom.

Nakon što povrat bude odobren od strane naše službe za korisnike predlažemo da proizvode spakirate u GymBeam kutiju u kojoj su Vam proizvodi i dostavljeni i pošaljite na adresu za povrat:

Stupničke šipkovine 22.
10255 Donji Stupnik, Hrvatska,
sa naznakom "za GymBeam!

Želim napraviti povrat kupljenih proizvoda. Što trebam napraviti?

Ako želite izvršiti povrat kupljenih proizvoda, javite nam se na [email protected] ili nazovite našu info liniju na +381 800 30 11 64. Proizvod možete vratiti neoštećen u roku od 30 kalendarskih dana, sukladno uslovima za povrat. Sve troškove povrata robe kupac mora snositi sam. U paket stavite ispunjen reklamacijski formular.Po primitku paketa sa proizvodom ili proizvodima koje ste vratili, povrat novca izvršićemo u najkraćem mogućem roku, a najkasnije u zakonskom propisanom roku. Nakon toga možete ponovno naručiti željenu varijaciju proizvoda. Molimo, ne šaljite nam robu poštom ili drugim kurirskim službama bez dogovora s našom korisničkom službom.

Nakon što povrat bude odobren od strane naše službe za korisnike predlažemo da proizvode spakirate u GymBeam kutiju u kojoj su Vam proizvodi i dostavljeni i pošaljite na adresu za povrat:

Stupničke šipkovine 22.
10255 Donji Stupnik, Hrvatska,
sa naznakom "za GymBeam!

Želim reklamirati kupljenu robu. Šta trebam da uradim?

Ako želite iz bilo kojeg razloga reklamirati proizvod (npr. oštećen proizvod), pošaljite nam svoj zahtev na e-mail [email protected] ili nazovite našu info liniju na +381 800 30 11 64, te navedite broj porudžbine i proizvode koje reklamirate. Nakon što je reklamacija obrađena i potvrđena pripremite i spakujte proizvode.

Predlažemo da proizvode spakujete u GymBeam kutiju u kojoj su Vam proizvodi i dostavljeni i pošaljite na adresu za povrat:

Stupničke šipkovine 22.
10255 Donji Stupnik, Hrvatska,
sa naznakom "za GymBeam!

U paket stavite ispunjen reklamacijski formular. Proverite jesu li svi podaci na obrascu tačni. Nakon primitka paketa (što može potrajati i do 30 radnih dana), izvršićemo reklamaciju i poslati vam reklamirani proizvod ili vam vratiti novac. Više informacija o mogućnostima i načinu prigovora možete pronaći na stranici Postupak reklamacije.

Mogu li prilikom podnošenja reklamacije/povrata proizvoda vratiti samo deo porudžbine?

Naravno. Ako ste unutar jedne porudžbine naručili više stavki, slobodno možete reklamirati ili vratiti samo ono što vam ne odgovara.

Naručio/la sam proizvod, ali nije mi dostavljen. Šta trebam da uradim?

Ako vam porudžbina nije dostavljena u roku od 15 radnih dana od kada ste je izvršili, ne oklevajte nas kontaktirati putem naše info linije na +381 800 30 11 64 ili nam pišite na [email protected]

Veleprodajna saradnja

Kako mogu uspostaviti veleprodajnu saradnju?

Veleprodajna saradnja za firme iz Srbije trenutno nije moguća.