Indiana Jerky Суво месо

Суво месо од произвођача Indiana Jerky спада у лаке, али у исто време и у грицкалице пуне протеина (беланчевина). Погодно је за конзумацију у било које време током дана, а осим тога ћете ојачати и имунитет ако га уврстите у јеловник заједно са активним кретањем. У исто време нуди мноштво предности у малим количинама - 25 грама сушеног меса је исто као отприлике 60 грама сировог меса.

 

 Прикажи више

Сушено месо и његове предности:

 • богат извор беланчевина
 • садржи минималну количину масти и угљених хидрата
 • снабдева потребном енергијом током дана
 • доступна је и верзија без глутена или са минималним садржајем глутена
 • можете га приуштити било када
 • складиштење није тешко
 • дуг рок трајања

    

 

Сушено месо према врсти меса

Пилеће сушено месо најчешће се производи од пилећих прса. Посебно је популарно због високог садржаја беланчевина и мале количине масти. Има сличан укус као ћуреће месо.

Говеђе сушено месо је најчешћи и најраспрострањенији облик сушеног меса. Нуди широк спектар укуса и припрема. Осим тога, у сушеном облику је укус много концентрисанији и израженији. Можете га припремити и код куће, али је потребно пуно времена. Према врсти обраде делимо говеђе месо на две врсте: jerky i biltong.

 

Свињско сушено месо је укусније него, на пример, говеђе сушено месо, али није баш погодно за процес сушења. Због тога је на тржишту доступна само мала количина. Приликом производње се прво уклони сва прекомерна маст и даље се постепено обрађује.

 

Ћуреће сушено месо је лако пробављиво и представља дијететску варијанту сушеног меса. Посебно га воле људи који не конзумирају црвено месо.

 

 

Сушено месо према врсти обраде

Biltong је најчешћи облик обраде сушеног меса. Ова обрада се темељи на сушењу меса које траје неколико сати, најбоље без прекида. Онда се месо исече, што му даје потребну мекоћу. Потом се урони у врућу воду са сирћетом, како би се спречио настанак плесни. Biltong ћете најчешће наћи у облику кришке или штапића. Предност Biltongа је висок садржај аминокиселина као што су леуцин, изолеуцин и валин.

 

Jerky се одликује тиме што је чврст, сув и мало жвакаћи. Готово свако месо је погодно за обраду у облику Jerky, али најомиљенија су говеђе, ћуреће и јагњеће месо. Углавном садржи со и зачине. Jerky су кришке дебеле не више од 0,5 центиметара, широке 1-2 центиметра и дугачке 15-20 центиметара.

 

Pastirma је начин обраде који је тежак и захтева пуно времена. То је сушено месо од одраслих животиња. Након процеса сушења месо је прекривено слојем од 3 до 5 мм који се назива цемен. Цемен је мешавина белог лука, семенки горушице, воде и црвене љуте паприке.

 

 

Сушено месо према зачињености

Произвођачи сушеног меса га зачињавају различитим састојцима како би на најбољи могући начин испунили захтеве својих клијената. Према зачињености сушено месо можемо поделити на:

 

Зачињено месо је произведено тако што се у маринаду урони месо на неколико сати, чиме добија специфичан укус и потом долази до процеса сушења. Чак можете одабрати љуто или мање љуто месо. Једна од најпознатијих маринада која се користи је укус пери-пери.

 

Natural месо је најчешће окружено сољу и црним бибером. Ова једноставна комбинација пружа пријатан и изразити укус.

 

Димљено или smoked месо изложено је диму, најчешће од дрвета које се непрестано загрева/гори. Што више дима продре у месо, његов је укус интензивнији.

 

Сушено месо према врсти сушења

 

Месо сушено на сунцу

То је традиционалан начин сушења где је месо изложено директној сунчевој светлости и природној циркулацији ваздуха. Месо је навикнуто бити у сланом раствору који га штити од инсеката и бактерија.

 

Месо сушено соларним сушењем

Овај је процес затворени систем који је више хигијенски јер нема негативног утицаја спољног окружења. Соларно сушење се више користи у комерцијалне сврхе. Соларно сушење укључује накупљање соларне енергије и загревање ваздуха помоћу соларних колектора који се налазе у специјалним просторијама за сушење.

 Прикажи мање

2 Items

по страни
Set Ascending Direction
Произвођач
 1. GymBeam (3)
 2. Renjer (3)
 3. Jerky (2)
 4. Jack Links (1)
Укус
 1. љуто и слатко (1)
 2. оригинал (1)
 3. зачињено (1)
Паковање (г)
 1. 25 г (2)
 2. 90 г (2)
 3. 5 x 100 g (2)
 4. 8 x 90 g (2)
 5. 15 x 25 g (2)
 6. 100 г (1)
 7. 10 x 25 g (1)
Текстура
 1. прехрамбених производа (2)
Мешавина
 1. мешавина (2)
Врста производа
Цена
Filtriraj po
Вегетаријански (2)
Вегански (2)
Без глутена (2)
Без лактозе (2)
Био (2)
Без ГМО (2)
Без вештачких заслађивача (2)
Без пластичног паковања (2)
Без аспартама (2)
 1. Сушено говеђе месо Beef - Jerky
  Out of stock
  Сушено говеђе месо Beef - Jerky
  88%
  88 % (47)
 2. Сушена Пилетина - Jerky
  Out of stock
  Сушена Пилетина - Jerky
  80%
  80 % (6)

2 Items