Arginin A.K.G - GymBeam

ПроизвођачGymBeam

91 %

Arginin A.K.G је додатак исхрани на бази аргинина, једне од кључних аминокиселина. Једна таблета садржи до 900 мг аргинина, који повећава периферни проток крви, производњу азотног оксида (НО), хормона раста, побољшава перформансе, регенерацију и функцију полних органа, као и производњу сперме.

На стању
2.350,00din.~(20.04 €)
Опис

Arginin A.K.G кључни је састојак повећаног напрезања и стреса који побољшава перформансе, регенерацију и зарастање рана

Arginin A.K.G на бази аргинина је важан састојак протеина и због тога је неопходан за људски организам. Такође је део биохемијских процеса који су повезани са анаболизмом и синтезом протеина. Будући да је аргинин полу-есенцијална аминокиселина и организам га не може само синтетизовати, само у одређеним околностима, потребно је доставити га у организам.

 

arginine A.K.G

 

Аргинин је кључни састојак повећаног напрезања, стреса или разних здравствених проблема. На зидовима крвних судова ензимски мења ниво НО која продужује крвне судове и тако повећава доток крви у организам. То резултује такозваним ефектом пумпе, али за време фазе опуштања додавањем аргинина повећава се лучење инсулина, што резултује повећаним складиштењем гликогена, примарног извора енергије у мишићима. Осим тога, учествује у стварању колагена, детоксикује амонијак, повећава излучивање млечне киселине из мишића под стресом, одлажући тако почетак упале мишића, убрзава лечење пост-трауматских стања и још много тога. Следећа функција аргинина је подстицање лучења људског хормона раста, што доводи до побољшања синтезе протеина и истовремено до већег губитка масти.

 

Arginin A.K.G и његове предности

 • повећава производњу хормона раста
 • подстиче ослобађање инсулина и глукагона, што резултује складиштењем мишићног гликогена (извор енергије у мишићима)
 • повећава азотни оксид = ефекат пумпе
 • производи креатин, што повећава снабдевање енергијом (АТП) у мишићу
 • подржава раст мишићне масе на штету масти
 • подстиче полно сазревање и благотворна дејства на поремећаје ерекције
 • побољшава зарастање рана
 • детоксикује и штити јетру од цирозе и укрућености
 • штити организам од рака
 • подржава имунолошке функције организма
 • метаболизам протеина
 • контролише ослобађање, транспорт и складиштење азота у организму
 • уклања млечну киселину из мишића ради спречавања упале мишића
 • детоксикација амонијака
 • учествује у стварању колагена, који је део везивног ткива
 • смањује високи крвни притисак.

 

Како аргинин утиче на људски организам?

Према недавним студијама, доказан је веома велики утицај азотовог оксида на кардиоваскуларни систем. Истраживање др. Мурада, добитника Нобелове награде, тврди да је аргинин важан за производњу азотовог оксида, који се природно појављује у организму у унутрашњих судова – ендотелу. Ендотел игра важну улогу у одржавању еластичности крвних судова, а у недостатку азотовог оксида у ендотелу, кардиоваскуларни систем можда неће правилно функционисати.

 

Аминокиселина аргинин помаже у ослобађању крвних судова, што повољно утиче на нормализацију крвног притиска и друге важне функције у организму. Позитивно делује на раст костију, ткива, мишића, поспешује метаболизам масти, побољшава проток крви и лучење мушког хормона раста. Аргинин такође доприноси стварању колагена, који је важан део везивног ткива и помаже у правилном функционисању хипофизе.

 

Коме је намењен Arginin A.K.G?

Намењен је спортистима свих спортских дисциплина који желе побољшати перформансе. Многи спортисти га користе за јачање имунолошког система.

 

Састав

Л-аргинин алфа-кетоглутарат, средство за повећање волумена (микрокристална целулоза), средство против згушњавања (калцијум фосфат, магнезијум стеарат).

 

Дозирање

Узимајте 2 таблете дневно.

 

Таблица нутритивних вредности

Нутритивне вредности 1 доза (2 таблете)
Л-аргинин алфа-кетоглутарат 2000 мг
 

Упозорење

Додатак исхрани. Препоручена дневна доза се не сме прекорачити. Овај производ није замена за уравнотежену и разнолику исхрану. Није погодан за децу, труднице ни дојиље. Чувати ван домашаја деце. Чувати на сувом месту на температури до 25 °Ц. Заштитити од смрзавања и директне сунчеве светлости.

 

Више информација
Оцене48
Варијације производа
Питање о производу