БИО Сеитан – VanaVita

ПроизвођачVanaVita

88 %

БИО Сеитан је биљна алтернатива месу, која се одликује високим садржајем протеина и, обрнуто, ниским садржајем масти и шећера. Направљен је од глутена и истиче се својом лаком пробављивошћу. Ароматизован је тамари сосем, ловоровим листом и ђумбиром, што му даје благо љут и егзотичан укус.

Тренутно није доступно

Subscribe to back in stock notification

Опис

БИО Сеитан – биљни извор протеина са ниским садржајем масти и одличним, благо љутим егзотичним укусом 

БИО Сеитан је алтернатива месу на биљној бази позната по доброј пробављивости. Направљен је поновљеним испирањем пшеничног брашна, што испира скроб. Преостала маса се затим додатно ароматизује и обрађује како би се формирао добијени сејтан. У том случају, коначни производ ароматизован је ловоровим листом, ђумбиром и тамари сосом, због чега има благо љут и егзотичан укус.

                  

Сејтан садржи 74 кцал и 13,1 г протеина на 100 г оброка, због чега је богат извор протеина који помаже у расту и одржавању ваше мишићне масе и здрављу ваших костију. Због тога је посебно популаран међу спортистима, љубитељима здравог начина живота као и међу нама који покушавају смршати уз задржавање што више мишићне масе. Том циљу погодује и низак садржај шећера и масти. Ако цените производе са једноставним профилом састојака, биће вам драго знати да сејтан не садржи апсолутно никакве додане спојеве и стиже у БИО квалитету.

        

Захваљујући томе што се употребљава као замена за месо на биљној бази, сејтан је веома свестран у кухињи. Може се пећи, роштиљати, пржити или дубоко пржити и послужити уз готово било који прилог. Вешт кувар може употребити сејтан за обогаћивање вегетаријанских јела или га претворити у укусне пљескавице или сосеве, а све то са богатим протеинима. Такође нема разлога да се бојите ни егзотичнијих приступа. Замените месо у азијским или мексичким рецептима или додајте дубоко пржене коцкице у разне салате. Ваше једино ограничење јесте ваша машта. 

            

Поред тога, сејтан није намењен искључиво вегетаријанцима и веганима. Због свог изузетног икуса популаран је избор и међу гурманима који никако не избегавају животињске производе. Алтернативе биљног порекла једноставно се могу схватити као начин да додате мало боје својој уобичајеној исхрани.

                 

БИО Сеитан – VanaVita

     

Сеитан и његове предности

  • алтернатива месу на биљној бази
  • помало љут егзотичан укус
  • добро пробављив
  • висок садржај протеина
  • са мало масти и шећера
  • БИО квалитет
  • доприноси расту и одржавању мишићне масе
  • идеалан за припрему месних јела и сосева
  • употпуњује поврће и остале прилоге

     

Састав

Вода, БИО пшенични глутен, БИО пшенично брашно, БИО тамари (БИО соја, вода, со, Aspergillus oryzae), БИО комбу (алге), БИО ђумбир, БИО ловоров лист.   

        

Предложена употреба

Замена за поврће и месо. Спреман за директну конзумацију или даљу обраду.

      

Таблица нутритивних вредности

Нутритивне вредности100 г
Енергетска вредност 310 kJ / 74 кцал
Масти 0,4 г
засићене масти 0,01 г
Угљени хидрати 5,2 г
шећери 0,04 г
Протеини 13,1 г
Со 1,1 г

            

Упозорење

Чувајте на сувом месту, ван сунчеве светлости и на собној температури.

Рок трајања: Проверите на амбалажи.

Подаци о алергенима: Означени у Саставу подебљаним словима.

Више информација
Оцене6
Варијације производа
Питање о производу
Блог