Kikiriki - GymBeam

ПроизвођачGymBeam

95 %

Непржени и неслани кикирики садржи незасићене масноће, угљене хидрате, протеине и витамине групе Б који су потребни за исправан рад нервног система, али и витамин Е и магнезијум. Подржавају производњу тестостерона, раст мишића, сагоревање масноћа, пробаву, спречавају жељу за слатким и убрзавају метаболизам.

На стању
9.590,00din.~(81.78 €)
Опис

Непржени и неслани кикирики је пун здравих масноћа,беланчевина и витамина

Непржени и неслани кикирики најбољег квалитета. Плод је биљке аrachis hypogaea и стиже из Јужне Америке. Можда нисте знали, али кикирики није орах, него махунарка,али има сличну количину и састав масноћа као ораси (високи садржај незасићених масних киселина). Кикирики је здрава намирница и за време правилног конзумирања кикирикија спречићете многе озбиљне здравствене проблеме. И упркос високе енергетске вредности кикирики је погодна намирница код редуцирања телесне тежине.

Садрже незасићене масноће, угљене хидрате, протеине и витамине групе Б (Б6, Б9), које су потребне за исправан рад нервног и крвног система, као и витамин Е и магнезијум. Значајан је и садржај минералних материја. Њиховим конзумирањем можете спречити дијабетес, кардиоваскуларна обољења и Алцхајмерову болест.Наравнно, није погодан за све, зато што садржи прехрамбени алерген. Штити од гојазности, од губитка мишићне масе, атеросклерозе и рака. Подржава производњу тестостерона, раст мишића и сагоревање масти.

 

Непржени кикирики - GymBeam

 

Непржени кикирики је одличан саставни део азијске кухиње – пробајте додати шаку кикирикија у кинеску храну. Можете га убацити и у посољену кипућу воду и кратко кувати или лагано пећи у рерни. Заиста ће Вас пријатно изненадити и као саставни део дезерта, штрудли и разних слатких крема. Можете их и топлотно обрадити.

 

Непржени кикирики,његов учинак и предности:

 • подржава пробаву
 • подржава пражњење црева
 • засити на дуже време
 • нормализује ниво шећера у крви
 • спречава жељу за слатким и осећај глади
 • допуњава организму добар холестерол
 • елиминише лош холестерол из вена
 • подржава раст мишићне масе
 • превенција је против рака
 • превенција је против кардиоваскуларних обољења
 • превенција је против дијабетеса
 • превенција је против гојазности
 • одржава здрав нервни систем
 • побољшава функцију мозга
 • убрзава метаболизам

 

Кикирики и мршављење

Кикирики је погодна допуна здравој исхрани за време мршављења. Садржи добру масноћу која помаже телу, пробави, пражњењу црева, и исправном раду организма у целокупности. Кикирики узимајте код мршављења у време маренде или ужине по 15 – 20 грама, не више, јер се теже сагорева његова виша енергетска вредност. Код веће физичке активности можете конзумирати и више кикирикија, али како се каже – све што се узима прекомерно, штетно је.

 Непржени кикирики - GymBeam

 

Препоручена дневна доза кикирикија

Препоручује се узимање кикирикија максимално по 15 – 20 грама дневно. Ова доза је погодна за време мршављења, за одржавање телесне тежине и побољшање здравственог стања у целокупности.

 

Табела нутритивних вредности

Нутритивне вредности
100 г
Енергетска вредност 2373,9 kJ / 567 кцал
Беланчевине 26 г
Угљени хидрати 16 г
Шећери 4 г
Влакна 9 г
Масти 49 г
Засићене масти 7 г
Минерали 100 г
Гвожђе 2,8 мг
Калцијум 52 мг
Магнезијум 164 мг
Фосфор 375 мг
Калијум 660 мг
Натријум 5,8 мг
Цинк 3,1 мг
Селен 8 уг
Бакар 1,1 мг
Манган 2,45 мг
Омега 3 киселине 3,3 мг
Омега 6 киселине 15500 мг
Витамини 100 г
Витамин Б1 0,6 мг
Витамин Б2 0,2 мг
Витамин Б3 15 мг
Витамин Б6 0,4 мг
Фолна киселина 150 уг
Пантотенска киселина 2 мг
Витамин E 8 мг

 

Упозорење

Кикирики садржи највећи алерген. Ако нисте сигурни да ли сте алергични на кикирики или не, прву конзумацију извршите под надзором друге особе да нисте сами ако се случајно појави алергијска реакција. Најпре узмите само један кикирики и чекајте.

Више информација
Оцене40
Варијације производа
Питање о производу
Блог