Калцијум цитрат 120 капсула - NOW Foods

ПроизвођачNOW Foods

0
0 %

Калцијум цитрат 120 капсула је комплекс од 5 минерала и витамина Д у облику веганских капсула. У њему ћете пронаћи магнезијум, калцијум, манган, цинк и бакар. Његова конзумација допринеће правилном функционисању имунитета и мишића или одржавању здравих костију и зуба.

Тренутно није доступно

Subscribe to back in stock notification

Опис

Калцијум цитрат 120 капсула - мешавина витамина Д, калцијума, магнезијума, цинка, бакра и мангана у облику капсула

Калцијум цитрат 120 капсула су веганске капсуле које садрже витамин Д и 5 минерала - калцијум, магнезијум, цинк, бакар и манган. Витамин Д потребан је за функционисање имунолошког система и мишића, одржавање здравих костију и зуба или правилну апсорпцију калцијума и фосфора. Доприноси оптималном нивоу калцијума у крви и игра улогу у процесу ћелијске деобе.

 

Калцијум је користан за одржавање здравих костију и зуба, нормално згрушавање крви и метаболизам. Осим тога, користан је и за оптималну функцију мишића и пробавних ензима или правилну неуротрансмисију. Магнезијум је важан у организму за правилан метаболизам, смањење умора и исцрпљености, равнотежу електролита, али и функционисање мишића, нервног система и менталног здравља. Такође, користан је и за синтезу протеина, здраве кости и зубе и игра улогу у процесу ћелијске деобе. 

 

Цинк је присутан у неколико процеса, доприносећи општем имунитету, правилној когнитивној функцији, метаболизму макронутријената, киселина и база, угљених хидрата или масних киселина. Користан је за правилну репродуктивну функцију и плодност, синтезу ДНА или одговарајући ниво тестостерона у крви. Бакар који се налази у производу подржава функционисање имунитета и заштиту ћелија од оксидативног стреса, здраву пигментацију коже и косе. Важан је за транспорт гвожђа у организму, одржавање здравих везивних ткива или функционисање нервног система. Манган доприноси метаболизму, одржавању здравих костију и стварању везивног ткива или заштити ћелија од оксидативног стреса. Капсуле су одличан извор 6 важних састојака, а погодне су и за вегане.

 

Калцијум цитрат 120 капсула и његове предности

  • садржи витамин Д и 5 минерала
  • потпомаже функционисање имунитета
  • доприноси раду мишића
  • користан је за метаболизам
  • доприноси одржавању здравих костију и зуба
  • користан је за згрушавање крви
  • подржава одговарајући ниво тестостерона
  • доприноси плодности и репродуктивној функцији
  • погодан је и за вегане

 

Састав

Витамин Д2, калцијум, магнезијум, цинк, бакар, манган.

 

Остали састојци

Целулоза (капсула), целулозни прах, аскорбил палмитат и силицијум диоксид.

 

Дозирање

Узимајте 3 капсуле дневно, по могућности у подељеним дозама са храном.

 

Таблица нутритивних вредности

Нутритивне вредности1 доза (3 капсуле)
Витамин Д2 (као Ергокалциферол - вегетаријански извор) 19 µг (750 ИУ)
Калцијум (од калцијумовог цитрата) 450 мг
Магнезијум (од магнезијумовог оксида) 225 мг
Цинк (од цинковог хелата) 11 мг
Бакар (од бакарног хелата) 0.75 мг
Манган (од мангановог хелата) 4 мг

 

Упозорење

Производ је намењен само одраслима. Немојте прекорачити препоручену дневну дозу. Посаветујте се са лекаром ако сте трудни/дојите, узимате лекове или имате здравствених проблема. Чувати ван домашаја деце. Након отварања чувати на хладном и сувом месту.

Више информација
Оцене1
Варијације производа
Питање о производу