Amix Протеин сурутке у праху

Протеин сурутке у праху од произвођача Amix је категорија производа који садрже протеине у праху произведене од млека нежним технолошким процесима. Ово резултира различитим врстама најквалитетнијих протеина сурутке у праху, који се мало разликују по свом профилу састојака, сварљивости, брзини варења и цени. У складу са вашим циљевима, тада можете одабрати одређену врсту концентрата, изолата или хидролизата сурутке који ће одговарати вашим потребама.

 Прикажи више

Како се прави протеин сурутке у праху?

Млеко за производњу протеина сурутке у праху прво пролази кроз процес пастеризације (краткотрајно загревање), чиме се спречава раст бактерија. После овог процеса млеко садржи око 20% сурутке и 80% протеина казеина. Ензим химозин се затим додаје у течност, што доводи до згрушавања млека. Овако се сурутка одваја од казеина. Добијени течни део (сурутка) садржи протеине сурутке, масти, као и угљене хидрате. Затим се филтрирањем и другим нежним технолошким процесима из њега добијају протеини сурутке.

Које врсте протеина сурутке у праху постоје?

Појединачне врсте протеина у праху разликују се по процесу производње, својствима, а такође и по профилу састојака. Стога могу бити погоднији за одређене групе људи.

 

1. Концентрат протеина сурутке (WPC)

Концентрат сурутке је један од најпопуларнијих протеина, и то не само међу спортистима. То је првенствено због чињенице да садржи знатну количину протеина (70-80%), а такође је веома приступачан. Данас се производи применом метода нежне филтрације, које резултирају висококвалитетним и добро апсорбујућим протеинским прахом. Примерни представник ових врста протеина је True Whey, са садржајем до 78% протеина.

 

2. Изолат протеина сурутке (WPI)

Изолат протеина сурутке се добија даљом прерадом концентрата сурутке. Конкретно, то је процес који се зове микрофилтрација, за који је потребно мало више времена. Коначни резултат овог процеса је производ који се може похвалити још чистијим профилом састојака од самог концентрата сурутке. Такође има већи садржај протеина (више од 80%). У поређењу са концентратом, садржи и мање масти и шећера. Ово посебно цене захтевни спортисти или људи који желе да изгубе тежину пре него што учествују у трци и пажљиво прате сваки хранљиви састојак у својој исхрани. У процесу прављења изолата од сурутке, протеински прах је лишен скоро целог млечног шећера (по правилу остаје око 2 г лактозе на 100 г производа). Ова врста протеинског праха је веома популарна међу људима који пате од интолеранције на лактозу. Примери представника протеинских прахова из ове категорије су Pure IsoWhey или IsoFue. А, ако сте љубитељ свежих воћних укуса, сигурно ће вам се допасти Clear whey IsoFue.

 

3. Хидролизат протеина сурутке (WPH)

Хидролизат сурутке се производи кроз процес који се назива хидролиза из концентрата или изолата сурутке. Током овог процеса, молекул воде се користи за цепање протеинских веза у краће пептиде. Ово резултира још бољим упијајућим протеином, који обично садржи између 70-85% протеина. Када купујете ове протеине, често можете видети ознаку ДХ (степен хидролизе) на паковању, која открива колико су протеинске везе поцепане. Што је већа вредност, добијени протеински прах је сварљивији и брже стиже до мишићних ћелија. То га чини најпопуларнијом врстом протеина међу спортистима чији је циљ да што брже регенеришу мишиће након тренинга. Протеин у праху са највећим степеном поцепаних веза је DH32. Међутим, обично има мало горак укус, који можда не одговара свима. Примери протеинских прахова из ове категорије су HydroFue и Hydro Whey DH 32.

 

4. Вишекомпонентни протеини сурутке у праху

У овој категорији можете пронаћи протеине у праху, који садрже протеине из више извора. Најчешће је то комбинација више врста протеина сурутке у праху, који укључују концентрат сурутке, изолат и хидролизат. Комбиновање више врста протеинског праха у вишекомпонентни протеин може резултирати бољим својствима коначног протеина. Типично, то је комбинација протеина брзог и спорог ослобађања. Ово омогућава стварање протеинског праха са сложенијим својствима, у чему ће сигурно уживати сви захтевни спортисти. Узорни представник протеинских прахова из ове категорије је Just Whey.   

За кога су погодни протеини сурутке у праху?

 • Спортисти снаге или издржљивости који желе да промовишу регенерацију мишића.
 • Свако ко жели помоћ у постизању оптималног уноса протеина.
 • Људи који покушавају да изгубе тежину и морају да повећају унос протеина.
 • Кувари који желе да повећају садржај протеина у својим јелима.
 • Људи који се опорављају од повреда.
 • Свако ко жели свом телу да обезбеди квалитетне и приступачне протеине.

 

Која је оптимална количина протеина сурутке у праху?

У случају протеина сурутке у праху, уобичајена препоручена мерица креће се између 0,25 – 0,3 г протеина по кг телесне тежине. Међутим, ако не желите да сваки пут извлачите свој калкулатор, нема штете ако узмете између 20 – 40 г протеинске мешавине. Ово одговара мање-више напуњеној мерици од 30 г. Горњу границу уноса протеина од 40 г посебно ће ценити спортисти који су имали тренинг снаге целог тела, што резултира већом потражњом за протеинима.

 

Како узимати протеине сурутке у праху?

 • Класичан начин узимања протеина у праху је да их помешате са водом или млеком и направите укусан напитак за употребу након тренинга или у било које доба дана.
 • Такође имају одличан укус у овсеним или другим кашама, које ће имати користи од укуса и порције неопходних протеина.
 • Можете их додати и у тесто и правити десерте препуне протеина.
 • Протеинс без укуса је онда савршен избор за припрему сланих јела, као што је протеинска пица.
 • Такође се могу додати у смутије или кафу. На овај начин ове напитке лако можете обогатити потребним протеинима.

 

Да ли желите да сазнате више о протеинима у праху и како да изаберете прави? Онда свакако треба да погледате наш чланак: Који протеин одабрати? Концентрат сурутке, изолат или хидролизат?

 Прикажи мање

4 Items

по страни
Set Ascending Direction
Категорија
Произвођач
 1. GymBeam (9)
 2. Amix (4)
 3. Optimum Nutrition (3)
 4. Applied Nutrition (3)
 5. Mars (3)
 6. Megabol (2)
 7. PVL (2)
 8. MuscleTech (1)
 9. Diet Food (1)
 10. BeastPink (1)
 11. Stacker2 (1)
 12. The Protein Works (1)
 13. Ghost (1)
 14. Reflex Nutrition (1)
 15. Mammut Nutrition (1)
Укус
 1. чоколада (3)
 2. јагода (3)
 3. ванила (3)
 4. банана (2)
 5. шумско воће (2)
 6. кекс и крем (1)
 7. малина (1)
 8. јагода - банана (1)
 9. ванила - вишња (1)
Паковање (г)
 1. 2200 г (2)
 2. 1000 г (1)
 3. 2300 г (1)
Color
 1. shadow (1)
 2. ivory (1)
 3. violet (1)
Текстура
 1. у праху (4)
Мешавина
 1. мешавина (4)
Метода обраде
 1. концентрат (2)
 2. другачија обрада (1)
Извор протеина
 1. сирутка (3)
Врста производа
Цена
Filtriraj po
Вегетаријански (4)
Вегански (4)
Без глутена (3)
Без лактозе (4)
Био (4)
Без ГМО (4)
Без вештачких заслађивача (4)
Без пластичног паковања (4)
Без аспартама (4)
 1. Whey Pure Fusion Protein
  Whey-Pro Fusion - Amix
  97%
  97 % (48)
  7.090,00din.
 2. Протеин Anabolic Monster Whey - Amix
  Anabolic Monster Whey - Amix
  96%
  96 % (5)
  7.890,00din.
 3. Anabolic Masster 2200 g - Amix
  Anabolic Masster - Amix
  84%
  84 % (28)
  6.290,00din.
 4. Shake 4 Slim&Fit Amix
  Shake 4 Fit&Slim - Amix
  84%
  84 % (60)
  2.700,00din.

4 Items